Beschrijving
Aanvraagnummer
|
613
|
Aanvang
|
1 april 2016
|
Duur
|
24 maanden
|
Opleidingsniveau
|
HBO+
|
Optie tot verlenging
|
2 maal 6 maand(en)
|
Regio
|
Zuid-Holland
|
Uren per week
|
12
|
Verloopt op
|
10-03-2016 12:00
|
Opdracht
Als programmaleider ben je verantwoordelijk voor het gehele programma Doelgroepenvervoer in de regio Haaglanden. Dit programma omvat vier opdrachten, bestaande uit negen maatregelen, die het doelgroepenvervoer in de regio toekomstbestendig moeten maken. De programmaleider stuurt de vier projectleiders aan en bewaakt de voortgang en de afstemming van het hele project. Ook maakt de programmaleider deel uit van de regionale werkgroep Doelgroepenvervoer, bestaande uit de deelnemende gemeenten en de Metropoolregio Rotterdam Den-Haag. In deze werkgroep rapporteert de programmaleider over de voortgang van de individuele opdrachten en maatregelen.
Daarnaast begeleidt de programmaleider de besluitvorming die volgt uit de diverse maatregelen, samen met de verantwoordelijke projectleider en de leden uit de regionale werkgroep. Samen met de opdrachtgever, de gemeente Midden-Delfland, bewaakt de programmaleider ook het budget dat beschikbaar is voor het project. Er vallen vier opdrachten onder de programmaleider, elke opdracht wordt getrokken door een projectleider. De opdrachten zijn als volgt:
Maatwerk en eigen kracht
De opdracht “Maatwerk en eigen kracht” bestaat uit twee maatregelen. De eerste maatregel betreft het ontwikkelen van een instrument waarmee gemeenten beter in staat zijn om een maatwerkindicatie te kunnen geven voor het vervoer naar bijvoorbeeld dagbesteding of sociale activiteiten. Door verschillende vormen van vervoer beter te koppelen verwachten gemeenten dat vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de regiotaxi of maatwerkvervoer beter gecombineerd kunnen worden in een maatwerkindicatie. Het resultaat van deze maatregel is naar verwachting een handreiking voor de toegangen van de diverse gemeenten en training daarin.
De tweede maatregel betreft het versterken van de eigen kracht van inwoners op het gebied van vervoer. Het verwachte eindresultaat is een overzichtelijk aanbod van mogelijkheden om inwoners met een beperking te begeleiden om zo zelfstandig als mogelijk te kunnen reizen.
OV en doelgroepenvervoer
De tweede opdracht bestaat uit drie maatregelen, die allen te maken hebben met openbaar vervoer. Deze maatregelen betreffen het versterken en verbeteren van de toegankelijkheid van het beschikbare (kleinschalige) openbare vervoer in de regio, het inzetten van buurtbussen of ander kleinschalig OV om het aanbod van openbaar vervoer te versterken en waar nodig aan te vullen met vormen van vrijwilligersvervoer.
Vervoer naar dagbesteding
De derde opdracht behelst vraagstukken rondom het vervoer naar dagbesteding. Deze maatregelen geven antwoord op de vraag of het opdrachtgeverschap van dit type vervoer het beste valt binnen de verantwoordelijkheid van de aanbieders van dagbesteding of bij gemeenten. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de openingstijden van dagbestedinglocaties zodanig aan te passen dat er meer vervoer volgtijdelijk kan plaatsvinden in plaats van parallel.
Regionale samenwerking
De vierde opdracht behelst vraagstukken over het inhoudelijk samenvoegen van vervoersstromen om daarmee beter te kunnen aanbesteden en het vervoer efficiënter te kunnen inzetten. Ook wordt onderzocht of zaken als inkoop en beheer in regionaal verband kan worden uitgevoerd in plaats van door elke gemeente zelfstandig. Ook moet onderzocht worden of een regiecentrale een goede optie is voor het vervoer in de regio en hoe deze ingevuld moet worden.
Vereisten / knock-outcriteria
-Het maximale uurtarief bedraagt € 85,00
-Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
-Minimaal 3 jaar ervaring in de laatste 5 jaar met het werken in een gemeentelijke organisatie
-Op korte termijn beschikbaar (uiterlijk 1 mei 2016)
Gunningscriteria (weging)
-Aantoonbare en recente kennis (in de afgelopen 2 jaar) van doelgroepenvervoer zoals Wmo vervoer en leerlingenvervoer, blijkend uit recente werkervaring, afgeronde cursus of opleiding (30%)
-Minimaal 2 jaar werkervaring in de laatste 5 jaar als Programmamanager (20%)
-Voor elke euro onder de € 85,00 één punt (maximaal 20 punten te behalen)
-Selectiegesprek (30%)
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet. Wordt aan het betreffende gunningscriterium voldaan dan wordt in de eerste beoordelingsfase het bijbehorende puntenaantal geheel toegekend. De kandidaten worden vervolgens aan de hand van de scores die op de gunningscriteria zijn behaald gerangschikt. De tien kandidaten met de hoogste score op de gunningscriteria gaan door naar de tweede beoordelingsfase. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend om door te gaan naar de tweede beoordelingsfase.
In de tweede beoordelingsfase worden de cv’s van de betreffende tien kandidaten met elkaar vergeleken op basis van de gunningscriteria. De kandidaten die in deze vergelijking als beste worden beoordeeld, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin wordt getoetst of de kandidaat voldoet aan de hierna te noemen competenties:
-Bestuurlijke sensitiviteit
-Netwerker
-Leidinggevende/aansturende capaciteiten (circa 5-10 personen)
-Projectmatig werken
-Ervaring met (doelgroepen)vervoer
|