Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 017549
 
Opdracht: Ervaren Teammanager Financiƫn voor de teams van BPC (Business Planning en Control) en Inkoop
 
Sluitingsdatum: 2017-07-05 23:59
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Financieel en administratie
 
Provincie: Gelderland
 
Beschrijving:
Startdatum 01-08-2017
Einddatum 31-01-2018
Optie tot verlenging 3 x 2 maanden
Uren per week 32 - 40 uur

Opdracht omschrijving
De afdeling Financiën van de Provincie is ivm aanstaand zwangerschapsverlof van de huidige teammanager op zoek naar tijdelijke vervanging voor de aansturing van het team BPC (Business Planning en Control) en het team Inkoop.
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het aansturen en faciliteren van de beide teams, het realiseren van het implementatieplan van het verbeterproject “Samenwerken, samen werken” en een aantal andere lopende projecten/ opdrachten.
Team BPC biedt de provincie financieel-inhoudelijke informatie en ondersteuning (meedenken en adviseren) bij bestuursvoorstellen en de P&C-cyclus (begroting, voorjaarsnota, jaarrekening).
Het team BPC bestaat uit 1 coördinator en 23 adviseurs.
Team Inkoop ontwikkelt het inkoop- en aanbestedingsbeleid gericht op de inkoop van leveringen, diensten en werken voor de hele organisatie en adviseert en begeleidt de budgethouders ten aanzien van de inkoop van leveringen en diensten (binnen de kaders van de Europese regelgeving). Daarnaast coördineert team Inkoop het contractbeheer, leveranciersmanagement, social return, duurzaam inkopen en het digitale inkoopsysteem.
Het team Inkoop bestaat uit 1 strategisch inkoopadviseur, 4 (tactische) inkoopadviseurs, 1 DAS-adviseur, 1 aanbestedingsjurist, 1 procesadviseur Inkoop, 2,5 operationeel inkopers en 1 coördinator Social Return. De interim Teammanager heeft affiniteit met aanbesteden volgens aanbestedingswetgeving.
De teams van BPC en Inkoop zijn onderdeel van de afdeling Financiën.
Andere teams van Financiën (die aangestuurd worden door 2 andere Teammanagers) zijn:
Financieel Beleid (FIN/FIB) 
Planning, proces en samenstellen van de P&C-cyclus;
Financieel en fiscaal beleid en specifieke financieel-economische vraagstukken
Vermogensbeheer en treasury.
Financiële administratie (FIN/FAB): 
Voeren van financiële administratie;
Beantwoorden van vragen omtrent financieel administratieve processen en boekhoudkundige werkzaamheden.
Het managementteam van Financiën wordt gevormd door de afdelingsmanager Financiën en de Teammanagers.
De Provincie kent een open en professionele cultuur met een informele, enthousiaste en collegiale werksfeer, waarin het samen werken aan kwaliteit van de dienstverlening voor onze inwoners centraal staat.


Verantwoordelijkheden
De Teammanager Financiën is verantwoordelijk voor:
De dagelijkse aansturing en facilitering van het team BPC (24 fte) en het team Inkoop (13 fte);
Bijdragen als lid van het afdelingsmanagementteam;
Succesvol realiseren van het implementatieplan van het verbetertraject van Financiën "Samenwerken, samen werken” als proceseigenaar van de processen van BPC (en indien van toepassing van Inkoop), waarbij het plan van aanpak en processen in operatie gebracht moeten worden. Bijdrage als lid stuurgroep van het verbeterproject. De afdelingsmanager Financiën is de projectleider. Het verbetertraject wordt door een externe partij begeleid;
Gedelegeerd opdrachtgeverschap voor contractbeheer en contractmanagement;
Verbeteringen operationeel inkoopproces waaronder inhuurproces;
Capaciteitsinzet en evt. aanbestedingsprocedures;
Deelname aan diverse overlegstructuren binnen de provincie, zoals management breed en Teammanagers overleg bedrijfsvoering.


Eisen
Beschikbaarheid
 
Externe is in principe inzetbaar vanaf 1 augustus 2017, voor minimaal 32 uur en maximaal 40 uur per week, waarbij wij de wens en mogelijkheid hebben dat Externe (deels) eerder start om zo een goede overdracht van werkzaamheden aan de Externe mogelijk te maken. Het (deels) eerder of iets later kunnen starten – doch uiterlijk medio augustus- zal in onderling overleg bepaald worden en is afhankelijk van de mogelijkheden van de Externe, waarbij er rekening gehouden wordt met afwezigheid in verband met de vakantieperiode.
 
De einddatum van het contract is in principe 31 januari 2018. De Opdracht kan optioneel worden verlengd met 3 maal een periode van 2 maanden. De uiteindelijke einddatum is afhankelijk van de effectieve start van de huidige Teammanager na haar zwangerschapsverlof na een zorgvuldige overdracht van werkzaamheden. 
 
De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de Opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.
 
 
 
Gunningscriteria Kwaliteit

40 % Externe heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2013 - 2017) in een leidinggevende functie, waarbij gedurende deze 2 jaar steeds aan een grote groep medewerkers leiding is gegeven, aan te tonen met praktijkvoorbeelden waaruit de functies en het minimale aantal medewerkers aan wie leiding is gegeven blijkt.
 
Note: deze ervaring hoeft niet opgedaan te zijn op een financiële afdeling. Het aantal medewerkers wordt hier bepaald door het minste aantal medewerkers aan wie leiding is gegeven in de opgegeven periode(n). 
 
Externe heeft tenminste 2 jaar aantoonbaar ervaring als leidinggevende van minimaal 30 of meer medewerkers (10 punten)
Externe heeft tenminste 2 jaar aantoonbaar ervaring als leidinggevende van minimaal 25- 29 medewerkers (6 punten)
Externe heeft tenminste 2 jaar aantoonbaar ervaring als leidinggevende van minimaal 20- 24 medewerkers (4 punten)
Externe heeft tenminste 2 jaar aantoonbaar ervaring als leidinggevende van 15- 19 medewerkers (2 punten)


30 % Externe heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2013 - 2017) in leidinggevende functie(s) in grote politiek gestuurde organisatie(s), aan te tonen met praktijkvoorbeelden. 
 
Note: deze ervaring hoeft niet opgedaan te zijn op een financiële afdeling. 
 
Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie bij overheidsorganisatie(s) met 1000+ medewerkers (10 punten)
Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie bij overheidsorganisatie(s) met 750+ medewerkers (6 punten)
Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie bij organisatie(s) met 1000+ medewerkers (4 punten)
Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie bij organisatie(s) met 750+ medewerkers (2 punten)
Externe beschikt niet over minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie in grote politiek gestuurde organisatie(s) (0 punten)


30 % Externe heeft aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2013 - 2017) met het begeleiden van een uitgebreid en intensief verandertraject als leidinggevende, aan te tonen met praktijkvoorbeelden. 
 
Note:  het is toegestaan dat u in het kader van dit gunningscriterium kwaliteit ook de werkervaring benoemt die u ook reeds heeft genoemd in de toelichting op een eis en/of een vorig gunningscriterium kwaliteit.
 
Externe beschikt over ervaring met het begeleiden van een uitgebreid en intensief verandertraject als leidinggevende waarbij dit traject bestaat uit proces, taken en activiteiten, vernieuwde dienstverlening (ism interne klant) én houding en gedrag van medewerkers (dmv traject competenties en vaardigheden als onderdeel van het verbetertraject) (10 punten)
Externe beschikt over ervaring met het begeleiden van een uitgebreid en intensief verandertraject als leidinggevende waarbij dit traject bestaat uit proces, taken en activiteiten én vernieuwde dienstverlening (ism interne klant) (6 punten)
Externe beschikt over ervaring met het begeleiden van een uitgebreid en intensief verandertraject als leidinggevende waarbij dit traject bestaat uit proces, taken en activiteiten (4 punten)
Externe beschikt over ervaring met het begeleiden van een uitgebreid en intensief verandertraject als leidinggevende waarbij dit traject bestaat uit taken en activiteiten (2 punten)
Externe heeft geen ervaring met het begeleiden van een uitgebreid en intensief verandertraject als leidinggevende, zoals hier omschreven (0 punten) 
 
Toelichting terminologie in het kader van een verandertraject:

HOUDING EN GEDRAG: ervaring met het begeleiden van een coachtraject van een team gericht op houding en gedrag waarbij medewerkers gemotiveerd worden om gebruik te maken van het traject en gemotiveerd worden om met de punten van het traject in de praktijk aan de slag te gaan. Het coachtraject wordt ondersteund door middel van een (team van) coach(es) en/of tools met vragenlijst(en) aan medewerkers (en/of 360 graden feedback). 

VERNIEUWDE DIENSTVERLENING: ervaring met het vernieuwen van dienstverlening in samenwerking met de klant. Door middel van interview(s) of workshop(s) is bij de belangrijkste klanten van je team de behoefte opgehaald en is dit vertaald naar concrete dienstverlening (rapportages, analyses, advies etc.).

PROCES: ervaring met optimaliseren processen. Samen met het team zijn de huidige processen in kaart gebracht, zijn knelpunten gesignaleerd en verbeteracties benoemd. Je krijgt het team mee om de verbeteringen te realiseren en stimuleert de mensen hiermee aan de slag te gaan.

TAKEN EN ACTIVITEITEN: ervaring met begeleiden team bij wijzigende taken & activiteiten. Je bent in staat om het team te begeleiden om te gaan met wijzigende taken en activiteiten. Je weet weerstand te handelen en medewerkers in de ‘can do’ modus te krijgen.
Gunningscriterium Prijs
 
Minimaal: € 100,00
Maximaal: € 110,00
Inclusief alle kosten, exclusief BTW.
 
 
Competenties te toetsen in interviewfase
Beschrijving (uitleg)
De gezochte Teammanager Financiën:
heeft goede contactuele eigenschappen met een stevige, open persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden;
is daadkrachtig, oplossings- en resultaatgericht;
is analytisch, pragmatisch en heeft een helicopterview;
beschikt over (organisatie)sensitiviteit en is als teamspeler in staat verbinding te maken met een diversiteit aan klanten/ collega’s binnen de provinciale organisatie, ook bij belangentegenstellingen of spanningen. Is in staat om de omgeving op een prettige manier te overtuigen waarbij zij meegenomen worden in argumentatie en aanpak met een gezonde afweging van risico’s en belangen. Is als stevige gespreks- en sparringpartner in staat om te gaan met weerstand en weet conflicten te voorkomen of op een prettige manier op te lossen;
heeft een mondelinge en schriftelijke communicatie die helder, duidelijk en ‘to the point’ is;
neemt initiatief en is proactief (passend bij rol als Teammanager);
is in staat meerdere teams en projecten tegelijkertijd te managen en te faciliteren;
heeft een coachende en faciliterende leiderschapsstijl.
Tijdens het interview worden de volgende persoonlijke competenties getoetst:
Goede contactuele eigenschappen
Proactief/initiatief passend bij rol van teammanager
Analytisch, waardoor je in staat bent om pragmatisch en met een helicopterview te werken
Overtuigingskracht
 
De Externe wordt per competentie beoordeeld. Indien de Externe aan de competentie voldoet, krijgt de Externe de daarvoor genoemde punten. Bij elke competentie worden de volgende beoordelingsopties aangehouden:
• Voldoet (nagenoeg) volledig aan competentie - 10 punten
• Voldoet voldoende aan competentie - 5 punten
• Voldoet onvoldoende aan competentie - 0 punten
In totaal zijn er vier (4) competenties. De Externe kan op deze vraag daardoor maximaal 40 punten scoren.
 
 
 
 
 
Planning
Start publicatie  22-06-2017 00:00 
Einddatum vragen 28-06-2017 23:59 
Beantwoording vragen 29-06-2017 23:59 
Sluiting publicatie 05-07-2017 23:59 
Beoordeling offertes (vanaf) 06-07-2017 00:00 
Verwachte terugkoppeling 18-07-2017 23:59 
 
Type opdrachtgever: Provincie
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden