Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 018151
 
Opdracht: Informatie analist , 36-40 u/w
 
Sluitingsdatum: 2017-09-12 23:59
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: ICT (zakelijke automatisering)
 
Provincie: Gelderland
 
Beschrijving:
Startdatum 02-10-2017
Einddatum 31-12-2018
Optie tot verlenging 3 x 6 maanden
Uren per week 36-40 uur
 
Verantwoordelijkheden
De Informatie analist stelt samen met gebruikers en opdrachtgevers de functionele specificaties op waaraan een Business Intelligence informatievoorziening moet voldoen. De Informatie analist analyseert de eisen en stelt de wensen van de gebruikers vast. De functionele specificaties worden vertaald in een functioneel ontwerp van het nieuwe systeem. De Informatie analist beheert en onderhoudt het ontwerp en begeleidt het opstellen van het technisch ontwerp. De Informatie analist is sparringpartner voor de architect en de cluster coördinator, is verantwoordelijk voor het totale ontwerp traject en draagt zorg voor de benodigde planning en kwaliteitsbewaking.
 
 
Taken en verantwoordelijkheden:
Vertalen van informatievraagstukken naar business intelligence oplossingen die geïmplementeerd kunnen worden binnen een bestaande BI architectuur;
Uitvoeren van complexe informatie-analyses. Afstemmen met klanten-vertegenwoordigers over de inhoudelijke behoeften en deze vertalen naar beschrijvingen en modellen op het niveau van functioneel ontwerp;
Opstellen van rapportage- en kubusspecificaties;
Uitvoeren van bron analyses en het ontwerpen van data transformaties;
Ontwerpen van datamarts in de vorm van kubussen;
Ontwerpen van datamarts in de vorm van relationele stermodellen in SQLServer;
Ondersteunen van ontwikkelaars bij correcte interpretatie en vertaling naar technische oplossingen;
Opleiden van eindgebruikers;
Begeleiden van gebruikersacceptatietesten;
Kennisoverdracht en –borging bij betrokken medewerkers en afdelingen.
 
 
Eisen
Beschikbaarheid
 
Externe is inzetbaar vanaf 2 oktober 2017 tot en met 31 december 2018 voor minimaal 36 uur en maximaal 40 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd met 3 maal een periode van 6 maanden. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.
Overige eisen
 
U voegt een CV van maximaal 5 pagina's A4 toe. Indien het CV (incl. figuren, tabellen, voorblad en inhoudsopgave) langer is dan het toegestane aantal A4's, wordt deze enkel voor het toegestane aantal A4's beoordeeld, waarna de overige A4's buiten de beoordeling worden gehouden. Het CV is in het Nederlands gesteld en bij voorkeur in PDF-formaat. In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum (MAAND EN JAAR) van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.
 
NB. Het CV dient louter ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Daarnaast dient u, indien van toepassing, bij alle eisen en gunningscriteria kwaliteit de antwoorden/beschrijvingen in het bijbehorende veld "toelichting" van de applicatie in te vullen. Verwijzingen naar ALLEEN het CV en/of andere documenten bij de toelichting op de eisen en de gunningscriteria kwaliteit ZAL leiden tot uitsluiting.
 
Externe is de afgelopen twee jaar niet in dienst geweest van provincie Gelderland.
 
Externe beschikt aantoonbaar over een afgeronde HBO- of academische opleiding in de richting van Bedrijfskundige Informatica of in een vergelijkbare richting.
 
Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar.
 
Externe heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2010-2017) met complexe business intelligence - informatievraagstukken.
 
Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) minimaal twee opdrachten/projecten in uw toelichting waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar ervaring voldoet.
 
Externe heeft aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2010-2017) met dimensioneel modelleren (sterschema/snowflake).
 
Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar voldoet. Mocht u daartoe relevante opleidingen/cursussen gevolgd hebben, benoem dan de naam van het opleidingsinstituut, de plaats en het afstudeerjaar.
 
 
 
Gunningscriteria Kwaliteit
30 % Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met de Microsoft BI Stack (SQL Server, SharePoint Performance Point Services), aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
 
Externe kan tenminste 3 projecten/opdrachten beschrijven waaruit ervaring blijkt met de Microsoft BI Stack (SQL Server, SharePoint Performance Point Services) (10 punten)
Externe kan 2 projecten/opdrachten beschrijven waaruit ervaring blijkt met de Microsoft BI Stack (SQL Server, SharePoint Performance Point Services) (6 punten)
Externe kan 1 project/opdracht beschrijven waaruit ervaring blijkt met de Microsoft BI Stack (SQL Server, SharePoint Performance Point Services) (4 punten)
Externe kan geen project/opdracht beschrijven waaruit ervaring blijkt met de Microsoft BI Stack (SQL Server, SharePoint Performance Point Services) (0 punten).
30 % 
 
Externe heeft aantoonbaar ervaring met Powerdesigner van Sybase, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
Externe heeft tenminste 4 jaar ervaring met Powerdesigner van Sybase (10 punten)
Externe heeft 3 tot 4 jaar ervaring met Powerdesigner van Sybase (6 punten)
Externe heeft 2 tot 3 jaar ervaring met Powerdesigner van Sybase (2 punten)
Externe heeft minder dan 2 jaar ervaring met Powerdesigner van Sybase (0 punten)
20 % 
 
Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met het opstellen van een formele datawarehouse architectuur en standaarden, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
Externe heeft tenminste 4 jaar ervaring met het opstellen van een formele datawarehouse architectuur en standaarden (10 punten)
Externe heeft 3 tot 4 jaar ervaring met het opstellen van een formele datawarehouse architectuur en standaarden (6 punten)
Externe heeft 2 tot 3 jaar ervaring met het opstellen van een formele datawarehouse architectuur en standaarden (2 punten)
Externe heeft minder dan 2 jaar ervaring met het opstellen van een formele datawarehouse architectuur en standaarden (0 punten)
20 % 
 
Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met data governance vraagstukken, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
Externe kan tenminste 3 projecten/opdrachten beschrijven waaruit ervaring blijkt met data governance vraagstukken (10 punten)
Externe kan 2 projecten/opdrachten beschrijven waaruit ervaring blijkt met data governance vraagstukken (6 punten)
Externe kan 1 project/opdracht beschrijven waaruit ervaring blijkt met data governance vraagstukken (4 punten)
Externe kan geen project/opdracht beschrijven waaruit ervaring blijkt met data governance vraagstukken (0 punten).
 
 
Gunningscriterium Prijs
 
Minimaal: € 75,00
Maximaal: € 95,00
Inclusief alle kosten, exclusief BTW.
 
 
Competenties te toetsen in interviewfase
Beschrijving (uitleg)
Tijdens het interview worden de volgende persoonlijke competenties getoetst:
Vaardig in het voeren van interviews: behoeften en verwachtingen achterhalen en daarop inspringen, interviewtechnieken beheersen;
Formuleren en rapporteren: structuur aanbrengen en nauwkeurig en volledig rapporteren;
Onderhandelen en samenwerken: anderen raadplegen en betrekken, pro-actief informeren, afstemmen;
Persoonlijke effectiviteit en planmatig kunnen werken: systematisch werken, activiteiten plannen en deadlines halen;
Overtuigingskracht: kernachtig communiceren, overtuigende persoonlijkheid.
De Externe wordt per competentie beoordeeld. Indien de Externe aan de competentie voldoet, krijgt de Externe de daarvoor genoemde punten. Bij elke competentie worden de volgende beoordelingsopties aangehouden:
• Voldoet (nagenoeg) volledig aan competentie - 10 punten
• Voldoet voldoende aan competentie - 5 punten
• Voldoet omvoldoende aan competentie - 0 punten
In totaal zijn er vijf (5) competenties. De Externe  kan op deze vraag daardoor maximaal 50 punten scoren.
 
 
Planning
Start publicatie 01-09-2017 00:00  
Einddatum vragen 06-09-2017 23:59 
Beantwoording vragen 07-09-2017 23:59 
Sluiting publicatie 12-09-2017 23:59 
Beoordeling offertes (vanaf) 13-09-2017 00:00 
Verwachte terugkoppeling 26-09-2017 23:59 
 
Type opdrachtgever: Provincie
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden