Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 111445
 
Opdracht: Coördinerend/specialistisch Adviseur, 18 u/w
 
Sluitingsdatum: 2017-10-23 23:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: ICT (zakelijke automatisering)
 
Provincie: Zuid-Holland
 
Beschrijving:

Opdrachtinformatie

Startdatum 1-11-2017
Einddatum 30-4-2018
Optie tot verlenging ja, t/m uiterlijk 31 maart 2019
18
Aantal posities 1
Project
Aanvraag reden opmerkingen Voor deze opdracht kunnen zowel gedetacheerden als ZZP'ers aangeboden worden.

 

Omschrijving Als expert ICT adviseer je in huisvestingsvraagstukken van het Rijksvastgoedbedrijf. Doel is het verzorgen van een optimale ICT waarin de gebouwgebonden en gebruikersinstallaties goed op elkaar zijn afgestemd. Daarbij adviseer je over de gebouwgebonden ICT onderdelen en installaties zoals MER, SER, data- en telecommunicatie en audiovisuele voorzieningen. Het handboek ICTbehuizing en bekabeling is een belangrijk uitgangspunt. Adviesonderwerpen zijn bijvoorbeeld het bevorderen van een optimaal functioneel gebruik van het pand, slimme voorzieningen om 
installaties te beheren en de milieuprestatie te vergroten door het afstemmen van installaties op het gebruik.  
 
De werkzaamheden betreffen de grotere verbouwingen en nieuwbouw van rechtbanken, gevangenissen, monumenten, rijksverzamelkantoren en het koninklijk huis. Je opereert in een integraal team met verschillende disciplines (bouwkunde, werktuigbouw, elektrotechniek, beveiliging, architectuur, constructie, brandveiligheid en veiligheid). Je bent je betrokken vanaf het eerste moment van de huisvestingsvraag tot aan de uiteindelijke oplevering. Uniek is dat je vanuit de opdrachtgever de integrale technische ambities en kwaliteit kunt omschrijven en borgen. Je bent daarvoor in het gehele huisvestingstraject betrokken, zelfs tot na de oplevering, zodat je ook ziet hoe de concepten en oplossingen in de praktijk werken. Je vertaalt de wensen en ambities van onze opdrachtgever naar de ICT specificaties.  
 
Je toetst in alle fasen de concepten, ontwerpen en gerealiseerde oplossingen. Dat gebeurt risicogestuurd en in gesprek met de opdrachtnemer. Je bent betrokken bij het testen van installaties en bij expertmeetings tussen gebruiker, opdrachtgever en opdrachtnemer. Hierbij is het van belang dat je de verschillende partijen goed begrijpt, mee kunt nemen en kunt adviseren. De inhoud van het advies is dus belangrijk, maar ook hoe je er over communiceert.  
 
Kennis en ervaring  Voor deze functie heb je kennis en inzicht nodig van ICT-componenten in huisvestingsprojecten. Je kunt op de raakvlakken met de gebruikers ICT en met de andere technische disciplines effectief afstemmen. Je weet marktpartijen uit te dagen innovatieve concepten toe te passen en je kennis met hen te delen. Dit vraagt van jou dat je je ideeën goed kunt overbrengen in expertbijeenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en daarbij ook oog houdt voor ieders verantwoordelijkheid.  
 
Wij zoeken een sterke beïnvloeder die beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en ervaring. Je hebt een relevante opleiding op ten minste HBO niveau afgerond. Je hebt ervaring met adviseren in teamverband en affiniteit met politiek- bestuurlijke verhoudingen.  
 
De unieke portefeuille van het Rijksvastgoedbedrijf vraagt om verdieping in de specifieke gebruikers en schakelsnelheid tussen de diverse opgaven. Het ene moment geef je advies op hoofdlijnen met algemene kaders; het andere moment duik je in de details om een haalbaarheidsanalyse uit te voeren. In deze functie adviseer je primair vanuit je expertise, maar kun je ook coördinerende werkzaamheden verrichten bij de aansturing van het technische adviesteam. Dit doe je als ‘adviesverantwoordelijke’ vanuit de inhoud en altijd in goede samenwerking met de eindverantwoordelijke projectmanager.   Competenties  Als adviseur heb je een integrale benadering waarbij je de raakvlakken met andere disciplines snel weet te vinden. Je bent iemand die van nature doorvraagt en ook moeilijke boodschappen gepast kunt overbrengen. Je kunt de inhoud op eenvoudige wijze uitleggen aan gebruikers en collega’s om begrip en draagvlak te ontwikkelen. Waar nodig kun je snel schakelen tussen eenvoudige en complexe vraagstukken waarbij je effectief weet te variëren in diepgang en snelheid in je advies. Je hebt een goed analytisch vermogen en kunt partijen overtuigen. Daarbij ben je organisatie- en bestuurssensitief, kun je goed plannen en organiseren en zoek je mogelijkheden om je kennisniveau en adviescompetenties verder te ontwikkelen. 
 
Type opdrachtgever: Ministerie
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden