Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 001488
 
Opdracht: Junior Big Data Developers 3fte
 
Sluitingsdatum: 2018-04-03 12:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: ICT (zakelijke automatisering)
 
Provincie: Overijssel
 
Beschrijving:
Startdatum 11-06-2018
Einddatum 31-12-2018
Optie tot verlenging Ja
Uren per week 36
 
 
 
Opdracht omschrijving
Bij de politie putten we uit enorme databronnen. Als business intelligence developer zorg jij ervoor dat deze onmisbare informatie op het juiste moment beschikbaar is voor agenten op straat.
Wat ga je doen:
Veel informatie over personen, voertuigen of kadastrale gegevens zijn in onze systemen opgeslagen. Deze gegevens gebruiken we om informatie aan elkaar te verbinden om zo misdaden op te lossen. We ontwikkelen applicaties die dat doen en waar onze mensen 24 uur per dag mee werken. Als business intelligence developer bouw je praktische apps waardoor onze collega’s slagvaardiger worden in het bestrijden en oplossen van criminaliteit.
Om tot het beste resultaat te komen werken we op basis van Agile/Scrum en Kanban. Dit geeft ons de mogelijkheid om gedurende het ontwikkelproces in te grijpen als we even klem zitten.
 
Zo krijg je dat voor elkaar:
de klantvraag achterhalen;
werken aan mooie projecten in een multidisciplinair DevOps-team;
via de scrummethode toewerken naar een sterk eindproduct;
zowel programmeren als testen;
uiteindelijk applicaties realiseren en implementeren.
Waar ga je werken?
Jouw standplaats is Zwolle. Samen met zo’n 400 collega’s werk je binnen het Team Softwareontwikkeling aan het bouwen en onderhouden van de informatiesystemen voor de Nederlandse politie. Samen met andere ontwikkelaars, testers, analisten en projectleiders ontwikkel je op projectmatige basis nieuwe hulpmiddelen voor collega’s. Je werkt in een omgeving waar de sfeer informeel is, zodat jij je er snel thuis zult voelen. De ontwikkelingen binnen ons vakgebied volgen elkaar in rap tempo op. Daarvan houden we elkaar op de hoogte, zodat we deze kennis mee kunnen nemen in nieuwe projecten.
 
 
Doelstelling
Het doel van deze aanvraag is om jong en onervaren afgestudeerde talenten een kans te geven om zichzelf in het eerste jaar op basis van detachering om te scholen tot een medior BI/big-data developer.
Deze vacature is gericht aan WO/HBO afgestudeerde talenten in de exacte vakken, toegepaste wiskunde, informatica, BI enz… (Statistiek, Artifical Intelligence, Computer Science, Business Analytics, Applied Mathematics, Informatica).
 
In het eerste jaar word je als talent gedetacheerd bij de dienst ICT van de Politie en na dit jaar kom je bij ons in dienst.
Je zorgt zelf voor een opleidingsprogramma (of via een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is) van één jaar die jou op onze gewenste kennisniveau gaat brengen. Dit opleidingsprogramma wordt gecombineerd met hands-on werken bij de BI van de dienst ICT van de politie en moet verdeeld zijn over het hele jaar. Een opleidingsprogramma die bewijs van successen heeft, geniet uiteraard onze voorkeur.
Behalve technische skills verwachten we dat je ook aan jouw communicatieve skills gaat werken of dat je duidelijk kan aantonen dat je deze al voldoende bezit.
Verantwoordelijkheden
Wat verwachten we van de kandidaat:
WO/HBO diploma informatica richting Business Intelligence (Statistiek, Artifical Intelligence, Computer Science, Business Analytics, Applied Mathematics).
In staat is om binnen één jaar een (zelf gepland) BI opleidingsprogramma af te ronden.
Minimaal 24 uur per week op kantoor aanwezig.
Je staat open voor nieuwe zaken, bent van nature nieuwsgierig en leergierig. Werken in een dynamische en soms hectische omgeving past bij jou als persoon.
Je bent bereid om piketdiensten te draaien buiten kantoortijden (Maximaal 7 weken per jaar).
Team-player die ook zelfstandig kan werken, Flexibel en pragmatisch, Servicegerichte instelling, Sterk analytisch vermogen, Proactief en resultaatgericht, Werkt zorgvuldig en heeft oog voor detail, Aantoonbaar in staat om kort en bondig te formuleren (mondeling & schriftelijk).
Een integriteitsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 
Wat verwachten we van de leverancier (indien via een bedrijf):
Indien de kandidaat via een bemiddelaar (broker of detacheringsbedrijf) stemt deze bemiddelaar in dat de kandidaat na een maximale detacheringsperiode van één jaar normaliter bij de politie in dienst treedt.
 
 
Vakmatige taken
Omdat deze vacature voor begginende big-data developers is gaat de kandidaat de volgeden kennisgebieden leren en in de praktijk daaraan werken. Het opleidingsprogramma moet dan aan deze volgende kennisgebieden voldoen:
Algemene programmering vaardigheden, zoals Java / Scala / C / C ++ 
Front- end codering en frameworks (HTML5 / JavaScript)
BI / Big-data Platforms
Specifieke BI / Big Data programmering vaardigheden
NoSQL (gedistribueerde) databases
Testen (TDD)
Scripting / dynamische talen zoals Python / bash / Ruby
REST / JSON
Linux en Bash scripting
Zoeksystemen (Lucene /ElasticSearch/SOLR )
Networking / security
DBMS
Agile software ontwikkelmethodieken
Communicatieve Competenties
Leidinggevende taken
n.v.t.
 
 
Contacten
Intern en met de mogelijke externe opleider.
 
 
Inzet in de lijn of project
Inzet in de lijn
Opleiding
Recente en niet ouder dan 3 jaar voltijds WO/HBO diploma informatica richting Business Intelligence (Statistiek, Artifical Intelligence, Computer Science, Business Analytics, Applied Mathematics).
Werkervaring
 
 
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
De vacature is bedoelt voor beginnende big-data developer.
 
 
 
Competenties
Communicatief
Team-player die ook zelfstandig kan werken
Flexibel en pragmatisch
Servicegerichte instelling
Sterk analytisch vermogen
Proactief en resultaatgericht
Werkt zorgvuldig en heeft oog voor detail
Aantoonbaar in staat om kort en bondig te formuleren (mondeling & schriftelijk)
 
 
Prijs (eisen)
Minimaal: € 50,00
Maximaal: € 70,00
Inclusief alle kosten, exclusief BTW.
 
 
 
Kwaliteit (eisen)
 
Eis 1:
U voegt een cv van maximaal 7 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen. Dit is in het Nederlands opgesteld op basis van ons CV template en bij voorkeur in PDF-formaat. 
 
Toelichting:
Bij het niet voldoen aan bovenstaande eis, zal de aanbieding terzijde worden gelegd.
Sjabloon : CV template IT 1.2.doc
 
Eis 2:
Recente voltijds WO/HBO diploma in de richting informatica (BI, Statistiek, Artifical Intelligence, Computer Science, Business Analytics, Applied Mathematics, Informatica).
 
Toelichting:
Dit is een eis en moet duidelijk blijken uit het CV van de kandidaat. De winnende inschrijver moet binnen 7 kalenderdagen het bewijsmiddel overleggen. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over de gevraagde diploma beschikt, zal dit leiden tot uitsluiting van de aanvraag.
 
Eis 3:
Bereidheid van de kandidaat en indien nodig toestemming van de bemiddelaar (broker of detacheringsbedrijf) om na het detacheringsjaar in dienst te treden bij de dienst ICT van de politie. Dat is zonder extra vergoedingen als nacalculatie. 
Na de gunning en in de screening periode gaan we met de kandidaat het contract tekenen met een uitgestelde startdatum tot na het detacheringsjaar. 
 
Toelichting:
De kandidaat dient middels een extra toelichting om zijn bereidheid te tonen. Als dit niet is toegelicht zal dit leiden tot uitsluiting van de aanvraag.
 
Eis 4:
De kandidaat zorgt zelf voor een opleidingsprogramma (of via een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is) van één jaar die jou op onze gewenste kennisniveau gaat brengen. Dit opleidingsprogramma wordt gecombineerd met hands-on werken bij de BI van de dienst ICT van de politie en moet verdeeld zijn over het hele jaar. Het plan geeft duidelijk aan de ‘wat” wordt geleerd” en de “hoe” qua inspanning en studiebelasting privé en werk
Een opleidingsprogramma die bewijs van successen heeft, geniet uiteraard onze voorkeur.
 
Toelichting:
Voeg het opleidingsplan als losse bijlage toe aan deze offerte, bij voorkeur in PDF. Als het opleidingsplan niet is toegevoegd zal dit leiden tot uitsluiting van de aanvraag.
 
Eis 5:
Bereidheid om piketdiensten te draaien buiten kantoortijden (Maximaal 7 weken per jaar). De vergoeding voor piketdiensten dient te worden verdisconteerd in het aangeboden uurtarief. 
 
Toelichting:
De kandidaat dient middels een extra toelichting aan te geven dat het draaien van piketdiensten geen bezwaar is.
 
Eis 6:
De kandidaat bezit de volgende kerncompetenties:
 
Communicatief
Team-player die ook zelfstandig kan werken
Flexibel en pragmatisch
Servicegerichte instelling
Sterk analytisch vermogen
Proactief en resultaatgericht
Werkt zorgvuldig en heeft oog voor detail
Aantoonbaar in staat om kort en bondig te formuleren (mondeling & schriftelijk)
 
Toelichting:
Dit moet middels concrete voorbeelden duidelijk uitkomen tijdens het verificatiegesprek. Geef aan op welke wijze de competenties worden toegepast bij de uitvoering voor het gunnen van opdracht. Bij het niet voldoende aantonen zal de aanbieding terzijde worden gelegd.
Gunningscriteria (wensen)
35 %
Wens 1:
Het opleidingsprogramma moet volledig afgestemd op de BI bij de politie (zie o.a. vakmatige taken). Maak duidelijk wat de studiebelasting privé/werk is. 
 
In het opleidingsprogramma zijn minimaal 70% van de onderwerpen kenniscomponenten. Het opleidingsprogramma moet de volgende kennisgebieden behelzen: 
 
Noodzakelijk (100% invulling): Java, Python, HDFS, Spark, Unix (bij voorkeur RHCSA), Kafka, 
Elastic, Flume, Bash scripting 
 
Gewenst (50% invulling): Scala, Angular 2, HBase, Zeppelin, Hive, OpenStack, Docker, Puppet, Kerberos, 
 
Gewenste algemene kennis: Distributed Computing concepts, Hadoop conceptual overview; weten wat bijv. Ambari, Yarn, Scoop, Knox, Ranger (voor producten zijn en waar ze te plaatsen), Big Data Patterns als bijv. lamba architectuur. 
 
De andere 30%, indien nodig, zijn de communicatieve competenties & Agile filosofie. 
 
Toelichting:
Dit is een wens en moet duidelijk blijken uit het opleidingsprogramma van de kandidaat.
35 %
Wens 2:
Informatica WO/HBO diploma in één van de volgende richtingen: Business Intelligence, BI/Statistiek, Artifical Intelligence, BI/Computer Science, Business Analytics.
 
Toelichting:
Dit is een wens en moet duidelijk blijken uit het CV van de kandidaat. De winnende inschrijver moet binnen 7 kalenderdagen het bewijsmiddel overleggen. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over de gevraagde certificering beschikt, zal de ranking van de kandidaat mogelijk kunnen wijzigen.
10 %
Wens 3:
Werken in teams is de standaard. 
Van de kandidaat verwachten we dat hij/zij sociaal is en ervaring heeft in teams en bekend is 
met de agile filosofie.
 
Toelichting: 
Dit moet middels concrete voorbeelden duidelijk zijn benoemd in het CV van de kandidaat.
Noem in het CV bij de werkzaamheden het nummer van deze wens, hoe je aan deze wens voldoet, de naam van de opdrachtgever(s). Noem de periode in (dd-mm-jj - dd-mm-jj). Bij het niet benoemen van het aantal jaren werkervaring en bij welke opdrachtgever deze kennis is opgedaan, worden er geen punten aan deze wens toegekend.
10 %
Wens 4:
Wonen op een maximale afstand van één uur van Zwolle (met de OV) is een pré.
 
Toelichting:
Dit is een wens en de kandidaat dient in het cv aan te geven wat de huidige woonplaats is.
10 %
Wens 5:
De overheid stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer. Daardoor hebben de kandidaten die het openbaar vervoer gebruiken onze voorkeur.
 
 
 
 
Planning
Start publicatie  06-03-2018 00:00 
Einddatum vragen 12-03-2018 12:00 
Beantwoording vragen 12-03-2018 23:59 
Sluiting publicatie 03-04-2018 12:00 
Beoordeling offertes (vanaf) 03-04-2018 00:00 
Verwachte terugkoppeling 04-06-2018 23:59 
 
Type opdrachtgever: ZBO
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden