Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer:
 
Opdracht: Programmabeheerser Versterken Sociale Veerkracht
 
Sluitingsdatum: 2018-10-01 07:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: (Algemeen) management, Financieel en administratie, Sociale zaken en werkgelegenheid
 
Provincie: Noord-Brabant
 
Beschrijving:
Startdatum: 15-10-2018
Einddatum: 31-12-2019
Optie tot verlenging: 1 x 3 maanden
Uren per week: 32 uur
 
Opdrachtomschrijving

Uitdaging
Ben jij een ervaren senioradviseur die in staat is om out-of-the-box te denken en er lol in heeft om beheersinstrumenten te ontwikkelen die aansluiten bij de soms wat onorthodoxe manier van werken binnen het programma Versterken Sociale Veerkracht?
Wil jij dé schakel zijn tussen de programmamanager, de verschillende projectleiders en FPC.

Wat ga je doen? 
Het programma Versterken Sociale Veerkracht heeft een lerende, ontwerpende aanpak. We leren we over het versterken van de veerkracht in de samenleving en wat effectieve interventies zijn in een samenleving die snel verandert.
We leren door samen te dóen in concrete initiatieven, van daaruit prototypes te ontwikkelen en te testen, impact te meten, adaptief bij te sturen en kennis te delen in een groeiend lerend netwerk van initiatiefnemers en publieke en private partners.
We volgen zoveel mogelijk de dynamiek in de samenleving en dat levert soms spanning op met interne procedures en instrumenten.
We zijn daarin transparant en zoeken snel afstemming met collega’s van FPC, Inkoop en Subsidies om tot goede afweging en zo nodig aanpassing van instrumentarium of procedures te komen.
Hierin pak je als senioradviseur programmabeheersing je rol en verantwoordelijkheid.

Het programma bevindt zich in een cruciale fase. De resultaten van het programma zullen concreet zichtbaar moeten worden gemaakt voor Provinciale Staten en deze resultaten zullen de basis zijn voor het nieuw op te stellen bestuursakkoord.
Je bent verantwoordelijk voor de programmabrede beheersing op de aspecten tijd/planning, geld/budget, kwaliteit, scope en risicomanagement.
Je bent als rechterhand van de programmamanager verantwoordelijk voor de voortgangsrapportages en documentbeheersing.
Je faciliteert de projectleiders bij de invulling van hun werkzaamheden waaronder inkoop- en subsidietrajecten in afstemming met het Inkoopteam en het Subsidieteam.
Als ervaren senioradviseur programmabeheersing in het programma Versterken Sociale Veerkracht ben je de rechterhand van de programmamanager en dé schakel tussen verschillende projectleiders en FPC.
Je bent verantwoordelijk voor de programmabrede beheersing op de aspecten tijd/planning, geld/budget, kwaliteit, scope en risicomanagement.
 
Het betreft de volgende werkzaamheden:
-Het bewaken en verzorgen van financieel inzicht (rapportages) m.b.t. de aan het programma toegekende budget;
-Het bewaken en verzorgen van inzicht (rapportages) in  het OKB en de bezetting van het programma
-Het, samen met de projectleiders, op basis van een analyse van de in- en externe (politieke en maatschappelijke) omgeving, benoemen van risico’s en kansen, het opstellen van beheersmaatregelen en het zorg dragen voor de bewaking daarvan;
-Het zorgdragen van scopebeheer en interne kwaliteitsborging op programmaniveau;
-Het bewaken van de overall-besluitvorming, planning en mijlpalen en het hierop, proactief, acteren richting; programmamanagers en projectleiders. Belangrijk is om hierbij nadrukkelijk aan te haken/sluiten bij de politiek-bestuurlijke strategische beleidskeuzes.
-Het verzorgen van de voortgangsrapportages en het hiervoor, in samenwerking met FPC, opzetten en bijhouden van een dashboard;
-De coördinatie en controle van de projecten van het programma op de aspecten GROKIT (Geld, Risico, Organisatie, Kwaliteit, Informatie en Tijd) en het op basis hiervan aansturen van de projectleiders en advisering aan de programmanager.
-Het – onderbouwd door analyses – aandragen van voorstellen voor de aanpassing/verbetering/bijstelling van de GROTIK-scenarios;
-Aanspreekpunt voor de P&C cyclus en het zorgdragen voor de coördinatie van de inbreng vanuit het programma.
-Het mede opstellen van de programma- en  projectopdrachtformulieren, inclusief de gewenste doormandatering;
 
We zoeken een adviseur programmabeheersing die in staat is om out-of-the-box te denken en er lol in heeft om beheersinstrumenten te ontwikkelen die aansluiten bij de soms wat onorthodoxe manier van werken binnen het programma Versterken Sociale Veerkracht. 
 
Kandidaatomschrijving

Wat wij zoeken in onze nieuwe collega:
Je hebt kennis en ruime ervaring met programmabeheersing in een complexe, netwerkende omgeving;
Je bent oplossingsgericht óók als er geen direct voor de hand liggende oplossing is, je bent doortastend en vernieuwend;
Je communiceert helder bent in staat om over complexe vraagstukken op het gebied van GROTIK (zie boven) oplossingen voor te leggen, zodat Programmamanager en bestuur op basis van jouw adviezen adequaat kunnen beslissen;
Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke processen en verhoudingen;
Bij deze organisatie zijn we flexibel, en dat verwachten we andersom ook. Het (incidenteel) verrichten van werkzaamheden in de avonden of weekenden kan onderdeel zijn van deze opdracht, en de vergoeding hiervoor wordt geacht in het overeen te komen tarief te zitten
 
Gespreksplanning
Wij streven er naar de gesprekken te voeren tussen 1 - 5 oktober, graag deze dagen dus onder voorbehoud reserveren in de agenda.
 
Eisen

Opleidingsachtergrond
Je beschikt over aantoonbaar, minimaal een afgeronde WO opleiding. Dit blijkt uit het CV.
 
Werkervaring
Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring als ontwikkelaar, adviseur of beleidsmaker binnen het sociale domein, maatschappelijke domein of een vergelijkbare afdeling waarbij veel met de 4 O’s (overheden, onderwijs, ondernemers en omgeving) wordt samengewerkt. Dit bij voorkeur bij een overheidsorganisatie, van minimaal 500fte. Dit blijkt uit het CV.
 
Werkervaring
Je beschikt over minimaal 1 jaar werkervaring als programmabeheerser op het gebied van project ervaring, project- en procesmanagement.
Dit betekent aantoonbare ervaring op de aspecten tijd/planning, geld/budget, kwaliteit, scope en risicomanagement. Dit blijkt uit je CV.

 

 
Type opdrachtgever: Provincie
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden