Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 026153
 
Opdracht: Projectleider Gebiedsprojecten Drinkwater
 
Sluitingsdatum: 2019-01-13 23:59
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Milieutechniek, Bos-, groen- en cultuurtechniek, Ruimtelijke ordening en milieu
 
Provincie: Gelderland
 
Beschrijving:
Startdatum: 11-02-2019
Einddatum: 31-1-2020
Optie tot verlenging: 5 x 6 maanden
Uren per week: 6-12 uur
 

Opdracht omschrijving
 
In december 2017 hebben land- en tuinbouworganisatie LTO, vereniging van drinkwaterbedrijven Vewin, het Rijk en de provincies een landelijke Bestuursovereenkomst gesloten
voor het terugdringen van nitraatuitspoeling in 40 kwetsbare grondwaterbeschermingsgebieden.
 
De opgave om overschrijdingen van de nitraatnorm in grondwater terug te dringen en op te heffen, is in het zesde actieprogramma Nitraatrichtljn 2018-2021 (6e NAP) vastgesteld.
Hiermee geeft Nederland uitvoering aan de Kaderrichtlijn Water en de Europese Nitraatrichtlijn. In de Bestuursovereenkomst zijn afspraken gemaakt die leiden tot maatregelen
die een aanzienlijke bijdrage leveren aan de verbetering van de waterkwaliteit én grondgebruikers kunnen helpen bij het verbeteren van hun bedrijfsresultaat.
Uiteindelijk moet op gebiedsniveau blijvend worden voldaan aan de Europese norm: maximaal 50mg/l nitraat in uitspoelingswater in de wortelzone.
Er  zijn een aantal grondwaterbeschermingsgebieden in Gelderland waar maatregelen genomen worden. Voor dit project zijn drie projectgebieden gedefinieerd.
De achtergronden, gebiedskeuze en aanpak voor de gebieden zijn beschreven in de Uitvoeringsovereenkomst Gelderland.
Het doel is te komen tot een integrale aanpak voor een structurele verbetering van de kwaliteit van het bodem- en watersysteem
daarbij aansluitend bij de aanpak en de doelen van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) en de Delta Aanpak Waterkwaliteit en Zoetwater.
Voor een gebiedsgerichte en projectmatige aanpak wordt een projectleider gezocht die de aanpak in twee gebieden coördineert.
 
De Gelderse Uitvoeringsovereenkomst is getekend door de Provincie Gelderland, LTO Noord, Vitens N.V. en het Waterschap Rijn en IJssel.
De partners vinden het belangrijk dat de maatregelen een bijdrage leveren aan de transitie naar duurzame landbouw.
Daarmee wordt nadrukkelijk ook ingespeeld op actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor de ontwikkelingen die in de landbouw plaatsvinden.
In de eerste plaats de landbouwvisie van de minister van LNV, gericht op transitie naar kringlooplandbouw en het advies van de Commissie Grondgebondenheid waarin elk melkveebedrijf in zijn eigen eiwitbehoefte voorziet binnen de eigen regio.
 
 
Verantwoordelijkheden
 
Voor dit project zoeken we een projectleider die vanuit een integrale benadering resultaten boekt in 2 grondwaterbeschermingsgebieden.
Het is de taak van de projectleider om uitvoering te geven aan de opgestelde projectplannen per projectgebied), binnen de gestelde kaders van tijd en middelen.
De projectleider werkt nauw samen met de betrokken agrariërs, stuurt inhoudelijke experts aan, heeft een coördinerende taak voor monitoring (inhoudelijk en procesmatig) en stemt af met de programmamanager/DAW-coördinator.
Vanuit de regionale aanpak wordt in de vier genoemde gebieden aan dezelfde opgave gewerkt. En er wordt aansluiting gezocht bij het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer.
De projectleider stemt periodiek af met de projectleider van een ander gebied en de programmamanager met als doel van elkaar te leren en elkaar te inspireren.
De programmamanager initieert de periodieke afstemming.
 
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de projectdoelen op de manier zoals beschreven in het projectplan.
Natuurlijk heb je de ruimte om naar eigen inzicht en in overleg met de betrokken agrariërs de werkwijze in te vullen en aan te passen.
Je beschikt over ruime ervaring als projectleider van gebiedsprocessen, waarbij je verbinding weet te leggen met agrariërs en de betrokken partners.
Je operationaliseert op een enthousiasmerende manier het projectplan om het gestructureerd tot uitvoering te brengen. Je past een integrale benadering toe, waarbij je oog hebt voor kansen en mogelijkheden.
Ook waar die niet tot de scope van het project behoren. Voor de agrarische ondernemers ben je het eerste aanspreekpunt en een natuurlijke gesprekspartner. Je weet snel vertrouwen te winnen.
Je bent helder en duidelijk. Recht door zee, met een menselijke maat. Je bent zowel regisseur als praktisch uitvoerder en kunt snel schakelen tussen deze rollen.
 

Eisen
 
CV van max. 5 pagina´s A4
Afgelopen twee jaar niet in dienst geweest van provincie Gelderland
Minimaal een afgeronde HBO opleiding
Minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2010-2018) in de rol van project- of procesbegeleider van projecten waarin gebiedsaanpak centraal staat
Aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2010-2018) als projectleider met vraagstukken rondom agrarische ondernemers
 

Gunningscriteria
 
Aantoonbaar ervaring als projectleider met vraagstukken rondom agrarische ondernemers, aan te tonen met praktijkvoorbeelden
Aantoonbaar ervaring met het organiseren en faciliteren van gebiedsbijeenkomsten, aan te tonen met praktijkvoorbeelden met specifiek aandacht voor uw rol
Aantoonbaar ervaring met het omzetten van een projectplan op hoofdlijnen in een concreet, helder en duidelijk jaarplan, inclusief planning met mijlpalen, aan te tonen middels het toevoegen van een jaarplan

Competenties
Je bent iemand die stevig in zijn schoenen staat waarbij het belangrijk is dat je vertrouwen creëert en verschillende partijen en belangen kunt verbinden. Je hebt een 'hands-on' mentaliteit.
Tijdens het interview worden de volgende persoonlijke competenties getoetst:
 
Teamspeler: je voelt je als een vis in het water tussen partijen, belangen en opgaven in het landelijk gebied (landbouw, bodem, water).
Besluitvaardigheid: Je neemt beslissingen (die je ook omzet in concrete acties) of legt je vast door je mening uit te spreken. Je bent een pragmaticus met een duidelijke visie op de te halen resultaten.
Communicatieve vaardigheden: Je bent in staat tot het overdragen en ontvangen van boodschappen in woord, geschrift en/of non-verbaal, zowel binnen als buiten het project.
Verbinden: Je bent in staat relaties op te bouwen, te onderhouden en diverse partijen bij elkaar te brengen.

 

 
Type opdrachtgever: Provincie
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden