Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 107772
 
Opdracht: Senior Contractmanager
 
Sluitingsdatum: 2019-01-03 12:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Riolering grond- en wegenbouw, Inkoop, Juridisch
 
Provincie: Gelderland
 
Beschrijving:
Startdatum: 23-1-2019
Einddatum: 23-1-2021
Optie tot verlenging: ja, max. 2 jaar
Uren per week: 30-36
 
 
Functieprofiel
 
Deze organisatie is op zoek naar een (of twee indien de functie-inhoud over twee functionarissen wordt uitgesplitst in 15 en 18 uur) senior Contractmanager.
De contractmanager, is voor de projectmanager de adviseur op het gebied van het contractmanagement in brede zin, vanaf de inkoop- en aanbestedingsstrategie t/m de oplevering en overdracht van het contractdossier en stelt (mede) de vraagspecificaties inclusief de bijbehorende stukken op.
De contractmanager zal daarbij proactief met projectmanager, kernteam en andere personen binnen de organisatie de benodigde inputinformatie verzamelen voor contract uitvragen en het opstellen van alle contract-documenten.

Functie-eisen
 
De senior contractmanager beschikt over:
  • Ruime kennis en ervaring op het gebied van contracten, geïntegreerde- en innovatieve contractvormen en affiniteit met de weg- en waterbouw (ten minste 5 jaren);
  • Kennis van en ervaring met bouw- en aanbestedingsrecht (ten minste 5 jaren);
  • Kennis en ervaring met het opstellen van inkoop- en marktstrategieplannen;
  • Beschikken over een afgeronde HBO- of WO-opleiding in de richting van management civiele techniek of watermanagement, aangevuld met juridische opleidingen of cursussen;
  • Kennis van de werkwijze van waterschappen;
  • Flexibel en zelfstandig kunnen werken waarbij weinig begeleiding vanuit de organisatie nodig is en ook als teamplayer in staat te zijn inhoud te geven aan de functie;
  • Zakelijk en beschikken over een hands-on mentaliteit en snel kunnen schakelen;
  • Weten welke belangen de opdrachtnemer heeft en vanuit welke drijfveer, afwijkingen of wijzigingen vanuit het contract door de opdrachtnemer aanhangig wordt gemaakt;
  • Weten wanneer de opdrachtgever belang heeft bij afwijken of wijzigen van contract en voor de opdrachtnemer hiervoor de kaders opstellen, informeren en contractaanpassingen realiseren;
  • Oog hebben voor de klant (o.a. burgers, aannemers, adviseurs) en staan voor de afgesproken kwaliteit;
  • Goede communicatieve vaardigheden gecombineerd met theoretische kennis met een praktische toepassing ervan;
  • Werkt nauwkeuring en is in staat om de informatie goed te analyseren en op basis hiervan proactief en overtuigend te handelen.

De functionaris dient in de referentie aan te kunnen tonen dat deze beschikt over de volgende competenties:
  • aantoonbare ervaring met inkoop- en aanbesteding bij HWBP-projecten of vergelijkbare projecten uit de infrastructuur waarbij IPM-rollen worden ingezet;
  • aantoonbare ervaring met het opstellen en beheersen van innovatieve contracten (dit betekent de aansturing van teams voor toetsing/contractbeheer en zelf ervaring hebben met het opstellen van programma van eisen en overige specificaties en contractbeheersplannen en prestatieverklaringen).

 

Werkzaamheden/taken
 
Opdrachtnemer (of de door hem in te zetten medewerker) zal de volgende werkzaamheden uitvoeren:
De contractmanager stelt de marktbenaderingsstrategie en de contract- en aanbestedingsdocumenten op en is als contractgemachtigde t.a.v. het contract het eerste aanspreekpunt voor de (uitvoerende) marktpartij.
De functionaris draagt zorg voor het bepalen en vastleggen van de inkoopbehoefte en –strategie.
De contractmanager coördineert de werkzaamheden rond contracten waarbij deze zowel de werkzaamheden uitvoert als medewerkers binnen het eventuele contractteam aanstuurt.
De contractmanager is verantwoordelijk voor het gehele proces van contractmanagement inclusief het beheer.
Aansluitend verzorgt en coördineert de contractmanager de aanbestedingsprocedure en bewaakt de functionaris de contractuele verplichtingen tijdens de uitvoering van de opdracht.
De functionaris begeleidt de aanbesteding, gunning en verdere afwikkeling van het contract inclusief evaluatie en nazorg.
Europese aanbestedingen gaan in samenspraak met de inkoopadviseur van WSRL.
Eventuele knelpunten worden door de contractmanager tijdig onderkend en weet de functionaris ze samen met het projectteam juist in te schatten en kan hier vervolgens proactief en gericht naar handelen. Zo nodig ondersteunt de contractmanager de projectmanager bij escalatie.

 

 
Type opdrachtgever: Waterschap
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden