Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: REQ15634
 
Opdracht: Regioadviseur, 32-36 uur p/w
 
Sluitingsdatum: 2014-12-14 23:59
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Beton- en waterbouw, Riolering grond- en wegenbouw
 
Provincie: Zuid-Holland
 
Beschrijving:

Opdracht informatie

Startdatum 1-12-2014
Einddatum 15-4-2015
Optie tot verlenging ja
32
Aantal posities 1
Aanvraag reden Anders

 

Functieomschrijving

Als regioadviseur en opdrachtgever beschikbaarheid netwerken vervul je de rol van opdrachtgever richting VWM om zo de regie op de beschikbaarheid van de netwerken vorm te kunnen geven. Jij bent degene die overzicht heeft vanuit de netwerkvisie en het

managementcontract op de prestaties van het areaal van West-Nederland Zuid (de drie netwerken HWN, HVWN, HWS). Vanuit dit overzicht geef je het districtshoofd, de senior adviseur/coördinator binnen het cluster Beschikbaarheid Netwerken en het DT advies t.a.v. de afspraken in het managementcontract, de bijbehorende kansen, risico’s en beheersmaatregelen.

Je vertaalt het managementcontract en de programmering in een programma en vraagformulering ten behoeve van het areaal van District Zuid en vertaalt dit naar een goede opdrachtverlening naar VWM, CIV en netwerkmonitoring in termen van: services, producten, dienstverleningsniveau, scope, tijd en geld en uitvoeringsvoorwaarden (waaronder gladheid- en ijsbestrijding). Tevens geef je adviezen over netwerkvisie, uitbreiding functionaliteit en kaderstellende prestatie-eisen waaraan de netwerken dienen te voldoen. Maar ook een integraal advies (over de drie netwerken heen) over afwegingen t.a.v. een netwerkprobleem gerelateerd aan beschikbaarheid komt uit jouw koker.

Om dit alles goed te kunnen doen onderhoud je een stevig in- en extern netwerk voor RWS.         

Je weet zowel binnen de keten als bij onze partners (Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam,Provincie Zuid-Holland) het juiste netwerk te onderhouden en draagvlak te creëren zowel op ambtelijk niveau als in voorkomende gevallen mede op bestuurlijk niveau.

Bovenal ben je de verbinder binnen de keten van de regio, naar VWM en CIV en in relatie met de omgeving als het gaat om het beschikbaar zijn en houden van de drie netwerken van District Zuid van West-Nederland zuid.

 

Functie-eisen

-Verdiepte kennis van samenhang in de processen HWN, HVWN en HWS succesvol in het leiden van projecten en/of coördineren
-Aantoonbare en relevante ervaring (indicatief 3-5 jaar) in advisering
-Verdiepte kennis en ervaring met de PIN’s van de regio.
 

Meest essentiële competenties:

-Analyserend vermogen

-Overtuigingskracht

-Organisatiesensitiviteit

-Netwerkvaardigheid

-Plannen en organiseren

 

Voor deze functie geldt het profiel voor de functiegroep (Senior) Adviseur (functiefamilie Advisering) uit het Functiegebouw Rijk.

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

 

Werk-/denkniveau Master/doctoraal


De organisatie - Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat. Een aantal van onze taken is daarbij landelijk georganiseerd, bij andere taken ligt de nadruk juist op de regionale inbedding zoals bij ons, Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid (WNZ). Bij WNZ voeren we met trots en betrokkenheid ons werk uit in een economisch belangrijke regio, die zich kenmerkt door: een dichte bevolkingsgraad, een intensieve industrie, de grootste haven van Europa, een bestuurlijk drukke omgeving èn intensief gebruikte, complexe wegen- en waternetwerken. We doen dit door niet alleen in nauwe samenwerking met elkaar, maar juist ook met onze private en bestuurlijke partners. Deze samenwerking is niet slechts een intentie. Zo gaan we met onze partners het gesprek aan over de ontwikkeling van het wegen- en waternetwerk en zijn we verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de netwerken in de regio. Daarnaast toetsen wij onze werkprocessen voortdurend op kwaliteit en efficiency en wordt het continu verbeteren daarvan tot een tweede natuur. Hierdoor verbeteren uiteraard onze diensten en producten, maar niet in de laatste plaats ook het plezier in ons belangrijke maatschappelijk werk. 
 

De Regionale onderdelen van Rijkswaterstaat zijn integraal verantwoordelijk voor de bij RWS in beheer zijnde netwerken en voor het optimaal beheer, gebruik en de ontwikkeling van deze netwerken. Hier moet ook het spanningsveld gemanaged worden tussen  regionaal maatwerk enerzijds en Landelijke Prestaties en Uniformiteit anderzijds. De processen in de Regionale onderdelen van Rijkswaterstaat zijn vormgegeven vanuit het Assetmanagement en Omgevingsmanagement. Bij omgevingsmanagement staat niet zozeer het managen van de omgeving centraal, maar vooral vanuit goed relatiebeheer en klantencontact samenwerken met onze partners in de regio. Assetmanagement wordt strategisch en risicogestuurd ingevuld op basis van de hele levenscyclus van de assets. Naast Assetmanagement en Omgevingsmanagement wordt vanuit Vergunningverlening & Handhaving de initiatieven gereguleerd op de drie netwerken en houdt RWS integraal toezicht op de deze netwerken.  Het cluster Beschikbaarheid Netwerk & Crisismanagement (District Zuid) Regio West-Nederland Zuid is opgedeeld in 2 districten: Noord en Zuid. District Zuid is (evenals Noord) opgesplitst in de clusters Assetmanagement en Beschikbaarheid Netwerk & Crisismanagement. Het cluster Beschikbaarheid Netwerk & Crisismanagement valt onder directe aansturing van het districtshoofd.

Het cluster Beschikbaarheid netwerken ontwikkelt Standaardwerkwijzen voor de prestaties netwerken binnen de RWS-regio en is verantwoordelijk voor het signaleren en beheersen van de prestaties van de drie netwerken. Aan de hand van kennis stelt het district eisen ten behoeve van de instandhouding en het gebruik van het areaal en initieert het district risicogestuurde maatregelen (in instandhoudingsplannen) welke worden aangeleverd aan de (meerjaren)programmering (zie netwerkvraagformulering), en blijft ze gesprekspartner in de deelprocessen. Kernbegrippen hierin zijn: areaal op orde, areaalinformatie op orde en risicogestuurde instandhoudingsplannen vanuit RAMSSHEEP. 
 

Het district is verantwoordelijk voor crisismanagement vanuit de rol van beheerder en vanuit de verantwoordelijkheid voor de beschikbaarheid van de netwerken. Conform het proces Slagvaardig Crisismanagement heeft de directeur Netwerkmanagement een  directe, functionele lijn met de crisiscoördinatoren in de districten. In het district wordt invulling gegeven aan preparatie op calamiteiten en crises en aan het uniform crisismanagementproces. De crisiscoördinatoren zijn vanuit het district hiervoor verantwoordelijk. Hiertoe wordt samengewerkt met VWM. Het district is verantwoordelijk voor de draaiboeken van de mogelijke crisissituaties op de drie netwerken. Met gedegen kennis van het areaal en het netwerk is het district goed voorbereid op onverwachte omstandigheden.

Daarnaast is het district verantwoordelijk voor de gripfase 3 en 4 in de warme fase van een crisis. 

 
Type opdrachtgever: Rijkswaterstaat
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden