Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: REQ17219
 
Opdracht: Projectleider civiele techniek, 24 u/w
 
Sluitingsdatum: 2016-04-06 18:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Riolering grond- en wegenbouw
 
Provincie: Zuid-Holland
 
Beschrijving:

Opdrachtinformatie

Startdatum 25-4-2016
Einddatum 21-4-2019
Optie tot verlenging Ja 2 x 1 jaar
24
Aantal posities 1
Aanvraag reden Vacatureruimte / vervanging
Aanvraagreden opmerkingen In principe zoekt men 1 persoon, maar er is eventueel de mogelijkheid dat er twee personen aangenomen worden.

 

Het projectbureau draagt zorg voor het initiëren en tot uitvoer brengen van de nieuwbouwplannen voor de gebiedsontwikkeling Westergouwe, in samenwerking met de gemeente, VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed, en de overige betrokken marktpartijen.

De voorbereiding en aanleg van de buitenruimte gebeurt in opdracht van het projectbureau aan de hand van eigen ontwerpen en uitwerkingen per deelgebieden en wordt door middel van bestekken en innovatieve contracten gerealiseerd. Na de 1e oplevering, worden de deelgebieden nog gedurende geruime tijd onderhouden door het projectbureau. Daarna komen de projecten in onderhoud bij de gemeente.
 
De Projectleider Civiel is verantwoordelijk voor ontwerp, besteksvoorbereiding en uitvoeringsbegeleiding van de realisatie van civieltechnische zaken en (toekomstig) openbare ruimte. Hij is tevens sturend in de overdracht van ingerichte openbare gebieden aan de gemeentelijke beheersorganisatie. De Projectleider Civiel is onderdeel van het civiel team van het projectbureau – o.a. bestaande uit een realisatiemanager, directievoerders, toezichthouders  – en de externe adviseurs betrokken bij de planvoorbereiding en realisatie van civieltechnische zaken in Westergouwe. De Projectleider Civiel acteert tevens als directievoerder bij de realisatie van werken. De projectleider civiel heeft een relevante afgeronde HBO opleiding en aanvullende opleiding op het gebied van projectmanagement.
 
De Projectleider Civiel voldoet aan de navolgende ervaringseisen. De Projectleider Civiel moet minimaal de kennis, ervaring en competenties hebben om in een project als deze, deelprojecten te kunnen leiden en de voorgenomen verantwoordlijkheden met overtuiging uit te kunnen voeren.


De competenties die de Projectleider Civiel moet hebben zijn:
-   Lef en Leiderschap;
-   Taakgericht en gestructureerd (kunnen) werken;
-   Goede communicatieve vaardigheden bezitten;
-   Enthousiast anderen (kunnen) motiveren;
-   Om te kunnen gaan met conflicten;
-   Hoofd- en bijzaken van elkaar kunnen onderscheiden;
-   Vooruit kunnen denken;
-   Pro-actief zijn;
-   Kunnen omgaan met onzekerheden;
-   Kunnen organiseren en delen;
-   Oog hebben voor de belangen van stakeholders en opdrachtgevers.
 
Voorts is het van belang dat de Projectleider Civiel:
-   Bekend is met het werken met beheersorganisaties van vergelijkbare middelgrote gemeenten;
-   Brede relevante ervaring heeft in civiele techniek en specifiek ten aanzien van de inrichting van binnenstedelijke gebieden met slappe bodems.
 

Deze rollen hebben zowel betrekking op de civieltechnische realisatie van de locatie, als ook op het inzichtelijk maken en bewaken van logistieke en planningsafhankelijkheden.

De Projectleider Civiel moet er zorg voor dragen dat plannen en deeluitwerkingen worden voorbereid, uitgevoerd, onderhouden en overgedragen conform de vigerende afspraken en eisen, ook na tientallen jaren nog functioneel zijn en blijvend in stand gehouden kunnen worden. Voorts is de Projectleider Civiel verantwoordelijk voor het civieltechnisch begeleiden van (deel)projecten.
Daarbij valt te denken aan:
- het beoordelen van onderzoeksvoorstellen (voldoende onderzoek en voldoende goed);
- het beoordelen en accepteren van diverse (deel)plannuitwerkingen;
- het toetsen van tekeningen en (deel)bestekken conform het vigerend kader;
- bewaken van de contracten – waar nodig met marktpartijen - voor de infrastructurele onderdelen;
- aansturen van de realisatie van alle realisatieactiviteiten van de buitenruimte;
- afstemming met de aannemers van de diverse bouwende partijen en kabel- en leidingenbeheerders;
- beoordelen en bewaken van (realisatie-)planningen;
- rapporteert aan de civiel manager en de projectdirecteur Westergouwe;
- waar nodig afstemmen met marktpartijen en derden;
- afstemmen met bewoners en omgevingspartijen, waaronder participatie van deze partijen in het ontwerpproces;
- afstemmen met beheerders en andere betrokkenen binnen de gemeentelijke organisatie van Gouda;
- zorgdragen voor overdracht aan de gemeentelijke beheersorganisatie;
- uitvoeren van contractmanagement en directievoering op werken in uitvoering.


Contractmanagement en Directievoering & toezicht resulteert in de oplevering van werken inclusief volledige financiële en administratieve afhandeling van overeenkomsten en/of bestekken met aannemers.
De gevraagde activiteiten in de rol van directievoerder c.q. contractmanager zijn conform de RVOI 2001, DNR 2005, UAV 1989 en UAV 2009, alsmede de UAV-GC 2005. Daarnaast wordt het volgende in de rol van directievoerder verwacht:

-Het vertegenwoordigen van de opdrachtgever: de directievoerder krijgt bevoegdheden zoals omschreven in de UAV 1989, UAV 2009 en 2012, RVOI 2001 of DNR 2005;
-    De Directievoerder dient ervaring te hebben met het opstellen en de uitvoering van UAV-GC 2005 contracten en de rol die hij hierin kan spelen;
-    Opstellen en toetsen van bestekken en begeleiden van aanbestedingen van werken, het voeren van de projectleiding, de besteksadministratie en de projectadministratie;
-    Ervaring met raamcontracten;
-    Het controleren van werkzaamheden voortvloeiende uit van toepassing zijnde wet- en regelgeving bestaande uit onder andere het Bouwprocesbesluit, Wegenverkeerswet, Flora- en Faunawet Wet, omgaan met Niet geëxplodeerde explosieven, arbeid vreemdelingen (Way) en de Arbeidsomstandighedenwet;
-    Het adviseren van de opdrachtgever omtrent wijzigingen in het werk en meer- en minderwerk.
-    Het beheren van de verleende vergunningen en verzekeringsvoorwaarden en toezien op de naleving ervan;
-    De verslaglegging van relevante vergaderingen en overleggen met belanghebbenden.
-    Continue toetsing, keuring en evaluatie van plan van aanpak tijdens de uitvoering van werken.
-    Ervaring hebben met het voorbereiden en begeleiden van protocollen op basis van aan te vragen en te verlenen ontheffingen en vergunningen. In de protocollen staat o.a. aangegeven hoe voorschriften praktisch worden uitgevoerd en hoe de rollen en verantwoordelijkheden tussen aannemer, directievoerder en opdrachtgever zijn geregeld.
-    Melden van knelpunten en risico's tijdens de begeleiding van uitvoering van werken en in het in dit kader doen van voorstellen aan de opdrachtgever om deze op te lossen;
-    Bijhouden van schadedossiers in geval van schadegevoelige elementen, te beginnen met een nulopname voor aanvang van de werkzaamheden;
-    U verzorgt de eventuele aanbevelingen om archeologische waarden bij werken te beschermen;
    Tijdig signaleren dat overeengekomen plafondbedragen, danwel de aanneemsommen dreigen te worden overschreden;
-    Verwerken van relevante data in projectspecifieke toezichtplannen en dit kunnen aanpassen op basis van kwaliteitsplannen en werkplannen van aannemers;
-    Directievoerder dient zich bewust te zijn van de verschillende rollen die hij in de verschillende omgevingen kan spelen.

 

Aanvullend:
Looptijd: de looptijd van de opdracht is 3 jaar, van maart 2016 tot - in principe – maart 2019, waarbij een jaarlijkse positieve evaluatie vanuit OG en ON noodzakelijk is voor vervolg. Deze evaluatie vindt telkens minimaal 2 maanden voor einde van de jaarlijkse looptijd plaats. De mogelijkheid van tussentijdse beëindiging is aanwezig.
Omvang dienstverlening: variabele en flexibele inzet van ongeveer 24 uur per week, eventueel mogelijk uitlopend naar max. 32 uur per week.

 
Type opdrachtgever: Gemeente
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden