Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 89233
 
Opdracht: Uitvoeren van een regionale verkenning
 
Sluitingsdatum: 2013-08-16 12:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Personeel en organistatie
 
Provincie: Noord-Holland
 
Beschrijving:

LET OP: Als je een aanbieding wilt verrichten op deze opdracht moet je reeds gekwalificeerd zijn bij de betreffende opdrachtgever. Je kunt alleen aanbiedingen verrichten op opdrachten die zijn gepubliceerd na jouw registratie- en kwalificatiedatum. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tenderplace op telefoonnummer: 020-5216207

 

 

De Organisatie

De Dienst Werk en Inkomen (DWI) voert voor de Wet werk en bijstand (WWB) uit. Die wet regelt dat mensen zonder werk en zonder geld een bijstandsuitkering ontvangen, als zij daar recht op hebben. Naast het uitvoeren van deze wet voert DWI ook een aantal armoederegelingen uit voor deze Gemeente. Ook is DWI verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet Inburgering. De Gemeente wil dat alle inwoners zich kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud: ‘DWI – iedereen werkt mee’ is de slogan die wordt gebruikt om deze doelstelling te onderstrepen.
Betaald werk is hiervoor het middel. De DWI werkt eraan dat hun klanten weer aan het werk kunnen. Lukt dat niet meteen, dan zorgt de DWI ervoor dat mensen op een andere manier deel kunnen nemen aan de samenleving, bijvoorbeeld door een traject naar werk. Want, zo vindt de DWI, iedereen werkt mee. In de tussentijd verstrekt de DWI een bijstandsuitkering aan de mensen die daar recht op hebben.

Voor deze opdracht fungeert DWI als aanbestedende dienst namens alle gemeenten in de arbeidsmarktregio.

In november 2011 zijn deze gemeenten met het UWV Werkbedrijf en de SW-bedrijven Pantar en de AM-Groep een samenwerkingsverband gestart: het Werkgeversservicepunt
 

De selectie van de leverancier vindt plaats door een selectieteam met vertegenwoordigers van verschillende gemeenten uit de arbeidsmarktregio.

 

 

De sociale partners en het kabinet hebben op 11 april 2013 het Sociaal Akkoord gepresenteerd, een veelomvattend akkoord met grote gevolgen voor gemeenten. Het kabinet heeft op 11 april 2013 tevens de Tweede Kamer schriftelijk geïnformeerd. Op basis van deze brief werkt het kabinet samen met de sociale partners en gemeenten aan de verdere uitwerking van het akkoord.

De gemaakte afspraken verschillen op een aantal punten van het regeerakkoord. Dit heeft ook gevolgen voor de Participatiewet: de invoering wordt met een jaar uitgesteld en de Participatiewet wordt op een aantal essentiële onderdelen anders ingevuld.

In de landelijke 'Werkkamer' zullen sociale partners samen met de VNG en met ministerie van SZW in de komende maanden uitwerking geven aan het sociaal akkoord (met name de betrokkenheid van de sociale partners bij het regionale arbeidsmarktbeleid). Wethouder van Es is voorzitter van dit overleg in de (landelijke) Werkkamer.

De consequenties van het sociaal akkoord zijn nog niet goed te overzien. Er wordt nog op verschillende tafels (o.a. Werkkamer, VNG, G4, G32, Divosa) ‘geschaakt’. De gemeente doet daar actief aan mee. Wel is duidelijk dat er een richting wordt ingeslagen van meer regionale samenwerking in aanvulling op de samenwerking rond de Werkgeversservicepunten.



Op 31 mei 2013 is in het bestuurlijk overleg het volgende besloten:
1. Uitspreken van de intentie om op het niveau van de arbeidsmarktregio gezamenlijk invulling te geven aan de vorming van het zogenaamde ‘Werkbedrijf’.
2. Instemmen met het voorstel om de gemeente als centrumgemeente te vragen samen met vertegenwoordigers van de satellieten een eerste verkenning uit te voeren naar de gezamenlijke opgaven en hierover in het bestuurlijk overleg van 8 november 2013 verslag uit te brengen.

Hieronder staat een overzicht van de resultaten en tussenresultaten van het project die de gemeenten in de regio nu voorzien:
1. Concept-rapportage verkenning (op basis van analyse documenten en interviews met regionale stakeholders)
2. Een of meerdere ambtelijke en/of bestuurlijke werksessies rond specifieke uitwerkingsvragen
3. Eindrapportage met conclusies en aanbevelingen (geschikt voor besluitvorming in het bestuurlijk overleg op 8 november 2013)
4. Opdrachtformulering voor kwartiermaker.

Er zijn inhoudelijke thema's voor de verkenning geformuleerd welke beschikbaar zijn in document 'uitwerking onderzoeksvragen'.

De conclusies en aanbevelingen van het rapport richten zich tenminste op de volgende aspecten:

1. Het Waarom?
• Waarom verdere regionale samenwerking? Wat levert het op (bijvoorbeeld in termen van besparingen, kwaliteit)?
• Wat is de ‘stip op de horizon’?

2. Het Wat?
• Verplichte nummers: op welke terreinen moeten/kunnen we gaan samenwerken en in welke vorm?
• Kansen: waar liggen kansen voor (verdere) samenwerking?
• Wat niet: op welke terreinen moeten we vooral niet (verder) gaan samenwerken?

3. Het Hoe?
• Organisatie toekomstige samenwerking (inclusief daadkrachtige besturings- en besluitvormingsstructuur)
• Fasering doorontwikkeling regionale samenwerking
• Financiering
• Risico’s voor het vervolg

De volgende partijen worden tenminste betrokken bij de uitvoering:
- Gemeenten zowel op bestuurlijk als hoogambtelijk niveau.
- UWV
- Vertegenwoordiging namens werkgevers (n.a.v. uitkomst landelijke Werkkamer)
- Vertegenwoordiging namens vakbonden (n.a.v. uitkomst landelijke Werkkamer)

 

 

Planning:

De opdrachtgever gaat vooralsnog uit van de volgende planning:

1. Start opdracht: 1 september 2013
2. Concept-rapportage verkenning gereed: 30 september 2013
3. Een of meerdere ambtelijke en/of bestuurlijke werksessies rond uitwerkingsvragen: september/oktober 2013
4. Eindrapportage verkenning met conclusies en aanbevelingen (geschikt voor
bestuurlijke besluitvorming) gereed: 31 oktober 2013
5. Opdrachtformulering voor kwartiermaker gereed: 31 oktober 2013
6. Bestuurlijke vaststelling eindrapportage en opdrachtformulering kwartiermaker: 8 november 2013

In overleg met de leverancier kan deze planning worden aangepast.

 

 

Alle leveranciers worden verzocht een portfolio van eerdere verkenningen en vergelijkbare onderzoeken in het Sociale Domein in de afgelopen 2 jaar aan te leveren. Deze kunt u uploaden in de map achter deze vraag.

 

 

U levert een document aan waarbij u toelicht hoe het te formeren team eruit ziet. Welke personen zullen worden ingezet voor de verkenning, aangevuld met hun individuele CV's en een toelichting waarom u juiste deze personen toevoegt aan het team.

Het team als geheel voldoet aan de volgende eisen:
- minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van Werk en Inkomen en (regionaal) arbeidsmarktbeleid
- kennis van en ervaring met actuele beleidsontwikkelingen (zoals sociaal akkoord, Participatiewet)
- kennis van en ervaring met bedrijven in de Sociale Werkvoorziening
- kennis van en ervaring met complexe regionale samenwerkingsprocessen
- aantoonbaar netwerk bij sleutelspelers in de regio (gemeenten, werkgevers, vakbonden, onderwijs, SW-bedrijven)

In aanvulling daarop voldoet de projectleider van de verkenning aan de volgende eisen:
- relevante bestuurlijke ervaring (bijvoorbeeld als burgemeester, wethouder of bestuurder van een werkgeversorganisatie) bij voorkeur in de regio
- ervaring met het leidinggeven aan en/of adviseren over soortgelijke samenwerkingsprocessen tussen overheden.

 

 

Het team van adviseurs dat de verkenning zal uitvoeren (en de projectleider in het bijzonder) beschikt over een netwerk binnen de organisaties vermeld in sectie 'Profiel opdracht'.
Dit netwerk dient ook duidelijk te blijken uit de individuele CV's en/of door beschrijving van eerdere recente opdrachten binnen deze groep organisaties.

 

 

U heeft bij voorkeur eerder geadviseerd omtrent de vormgeving toekomstige voorzieningen beschut werk en het daarbij horende vraagstuk toekomst bestaande SW-bedrijven of vergelijkbare advisering rondom dit vraagstuk.

Deze adviezen dienen duidelijk beschreven te staan in een of meerdere referenties. U gebruikt hiervoor het referentiemodel van de gemeente

 

 

U heeft bij voorkeur eerder geadviseerd omtrent de vormgeving toekomstige voorzieningen beschut werk en het daarbij horende vraagstuk toekomst bestaande SW-bedrijven of vergelijkbare advisering rondom dit vraagstuk.

Deze adviezen dienen duidelijk beschreven te staan in een of meerdere referenties. U gebruikt hiervoor het referentiemodel van gemeente Amsterdam

 

 

Op welke wijze wordt de beschreven regionale verkenning
vormgegeven? Beschrijf kort hoe u deze verkenning wilt aanpakken.

Hiertoe voegt u een document
toe van max. 400 woorden, in arial 10 punts, aan de map achter de vraag.

 

 

Beschrijf kort uw visie op de gevolgen van het sociaal akkoord en de nieuwe Participatiewet voor de regio.

Besteed daarbij tenminste aandacht aan de volgende zaken:
1. Kansen voor verdere regionale samenwerking
2. Risico's bij deze opdracht
3. De toekomst van de SW-bedrijven in de regio
4. De doorontwikkeling van het Werkgeversservicepunt
5. Samenwerking tussen gemeenten en werkgevers- en werknemersorganisaties

Hiertoe voegt u een document toe van max. 1000 woorden, arial 10 punts, aan de map achter deze vraag.

 

 

De leverancier dient minimaal 3 trajecten die qua aard, omvang, impact en omgeving vergelijkbaar zijn, zelfstandig te hebben uitgevoerd in de afgelopen 3 jaar.
Deze trajecten beschrijft u in minimaal 3 referenties van qua aard en omvang vergelijkbare opdrachten, uitgevoerd bij verschillende gemeentelijke of andere overheidsorganisaties waar leverancier een (regionale) verkenning heeft gehouden.

De referenties mogen niet ouder zijn dan 3 jaar oud (afgeronde
opdracht) Leverancier dient een contactpersoon van de organisatie op te geven. Van deze persoon moet ook een recent telefoonnummer, emailadres en zijn/haar functie worden opgegeven. Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om zonder nadere kennisgeving contact op te nemen met de door leverancier doorgegeven personen.
Geef in maximaal 200 woorden PER REFERENTIE een omschrijving van de opdracht. Voor de referenties dient u het referentiemodel van de gemeente te gebruiken. Aanbiedingen met onvolledige ingevulde referenties worden ter zijde gelegd.

 

 

De Algemene Inkoopvoorwaarden voor roerende zaken en diensten van de gemeente zijn op deze overeenkomst van toepassing. Leveringsvoorwaarden van de leverancier worden uitdrukkelijk uitgesloten. Deze Inkoopvoorwaarden zijn terug te vinden bij 'documenten'

 

 

Na sluiting van de aanvraag zullen de aanbiedingen door de interne opdrachtgever inhoudelijk worden beoordeeld. Hiervoor zal het selectieteam gunningscriteria opstellen voor de beoordeling van het door u aangeleverde plan van aanpak en de visie.  Deze criteria en de individuele scores zijn desgewenst op te vragen na gunning van de opdracht.

 

 

Gunning vindt plaats aan de inschrijver die voldoet aan de in de offerteaanvraag voor deze specifieke opdracht gestelde eisen én de economisch meest voordelige inschrijving heeft gedaan en tevens na selectie op matchgesprekken.

De beoordeling wordt uitgevoerd in de volgende stappen.

Voldoet de inschrijving aan de gestelde eisen
De inschrijving dient aan de in deze offerteaanvraag gestelde eisen volledig te voldoen. Het niet voldoen aan een eis betekent uitsluiting van verdere beoordeling van de inschrijving (knock-out). Beoordeling inschrijving op basis van gunningcriteria (kwaliteit en prijs).

De score op de wensen (kwaliteit) wordt bepaald door de opdrachtgever en is zichtbaar in de online vragenlijst. In deze offerteaanvraag maakt de kwaliteit (wensen) voor 75% deel uit van de score op de gunningcriteria.

De prijs maakt in deze offerteaanvraag voor 25% deel uit van de score op de gunningcriteria. De verdeling van de punten voor de score op prijs wordt als volgt berekend: de inschrijver met de laagste prijs krijgt het maximale aantal punten. Alle overige inschrijvers worden gerelateerd aan de inschrijving met de laagste prijs.

Daarna zal de beoordeling plaatsvinden op basis van de matchgesprekken.

 

 

Deadline voor het stellen van vragen is woensdag 31 juli 2013 om 12.00 uur.

 

 

Deadline voor het indienen van de offerte is vrijdag 16 augustus 2013 om 12.00 uur

 

 

Indien ondernemer ZZP-er is, overlegt deze bij een uitnodiging voor een geprek de bewijzen van zijn zelfstandigheid door overlegging van kopieën van één of meer van de volgende bescheiden;
- VAR-WUO/VAR-dga;
- Bewijs van inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel
- Minimaal 1 referentie vorige opdrachtgevers;
- Accountantsverklaring waaruit blijkt dat Opdrachtnemer voldoet aan de zelfstandigheid van de ondernemer
- Bewijs van de belastingdienst met daarop het BTW-nummer, een verklaring van de belastingdienst betreffende het betaalgedrag van opdrachten;
- Polis aansprakelijkheidsverzekering

 

 

De gemeente behoudt zich het recht voor om, zonder verdere opgaaf van redenen en zonder enige verplichting tot betalen van welke vergoeding dan ook, deze uitgebrachte offerteaanvraag in te trekken, een offerte te weigeren of een offerte af te wijzen.

 

 

Het is niet toegestaan om de vacaturetekst te kopiëren/te verspreiden. Indien dit toch plaatsvindt, behoudt de aanbestedende dienst zich het recht voor om de gegadigde uit de e-Cartotheek te verwijderen. De gemeente behoudt zich het recht voor om, zonder verder opgaaf van redenen en zonder enige verplichting tot betalen van welke vergoeding dan ook, deze offerteaanvraag in te trekken, een offerte te weigeren of een offerte af te wijzen.

 

 

U dient uw TOTAALTARIEF inclusief reis- en verblijfkosten en inclusief eventuele overige bijkomende kosten, exclusief BTW, ingevuld, afgerond op hele euro's in. Deze dient u in te vullen bij de grijze button Prijs/tarief. Op basis van dit tarief zal uw offerte mede beoordeeld worden.

 
Type opdrachtgever: Gemeente
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden