Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer:
 
Opdracht: Onderzoek Woningbehoefte
 
Sluitingsdatum: 2017-10-24 09:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Ruimtelijke ordening en milieu
 
Provincie: Overijssel
 
Beschrijving:
Van 9-11-2017 t/m 18-12-2017   |   Optie verlenging: 3 x 1 maanden 
Ruimtelijke ordening & Milieu   |   Uren: 36 per week   |   Aantal FTE: 
 
 
Planning
Start publicatie 11-10-2017 00:00 
Vragen stellen tot 16-10-2017 09:00 
Beantwoording vragen 18-10-2017 16:00 
Offerte indienen tot 24-10-2017 09:00 
Start beoordeling 24-10-2017 09:00 
Verwachte gunning 03-11-2017 00:00 
 
 
Opdrachtomschrijving
Omschrijving
Het behoefteonderzoek naar nieuwbouw aain de gemeente en de contacten hierover worden georganiseerd door de BOH. Deze dienst is een zelfstandig orgaan in de zin van de Wet gemeenschappelijke regelingen. De BOH is de Aanbestedende Dienst en is, namens de gemeente, voornemens de opdracht ‘behoefteonderzoek naar nieuwbouw in de kern van de gemeente’ te gunnen. De opdracht (overeenkomst) zal in hoofdlijnen betrekking hebben op de inhuur van adviesdiensten.
 
Beschrijving opdracht
Aanleiding
De gemeente groeit momenteel sterk in aantal huishoudens. Na het herstel van de economie is het vertrouwen van de consumenten in de woningmarkt hersteld. Verhuis geneigde consumenten hebben hun verhuiswens tijdens de crisis opgeschort. Dit heeft mogelijk geleid tot een ‘stuwmeer’ aan (koop)woningzoekenden. Het herstel en de lage rentestand leiden momenteel tot veel druk op de woningmarkt. Om de vraag te faciliteren is woningbouw noodzakelijk.
In de gemeente wordt de plancapaciteit afgestemd op de vraag. Daarbij moet de gemeente rekening houden met de woonafspraken met provincie en de ladder voor duurzame verstedelijking. De provincie heeft een methode gekozen om tot een maximaal toegestane plancapaciteit voor 10 jaar per gemeente te komen. Eens per twee jaar worden de woonafspraken en daarmee de toegestane plancapaciteit geactualiseerd. De in 2017 vastgestelde plancapaciteit is op aanvraag beschikbaar. De provincie verwacht met deze afspraken een goede basis te hebben voor de woningvraag in het kader van de eventuele ladder-procedures. De provincie en de gemeente monitoren de plancapaciteit via de provinciale planmonitor.
 
 
Opdracht
De gemeente  zit momenteel (te) ruim in de plancapaciteit ten opzichte van de toegestane plancapaciteit. Bovendien zijn er plannen om extra plancapaciteit te ontwikkelen. Daarom wil de BOH namens de gemeente, voor het toevoegen van deze extra plannen aan de harde plancapaciteit, een marktanalyse als onderbouwing. Voor deze marktanalyse vraagt de BOH de inschrijvers een aanbieding te doen toekomen.
 
Planomschrijving
Ten noorden van de stad  is de woonwijk in ontwikkeling. De gemeente is deze wijk aan het uitbreiden tot een woonwijk van in totaal circa 3.500 woningen. Het gebied is opgedeeld in fase I (het zuidelijke deel, circa 80 hectare) en fase II (het noordelijk deel, circa 130 hectare). Fase I is nagenoeg afgerond.
De komende jaren zal het aantal huishoudens in de gemeente nog verder toenemen. Om bij te dragen aan de geprognosticeerde woningbehoefte voor de kern van de gemeente, is een verdere
uitbreiding van het woongebied  (inclusief bijbehorende infrastructuur en waterberging)
van belang.
 
 
Onderzoeks- en adviesvragen (opdracht)
Vraagstelling marktanalyse:
1. Hoe groot is de regionale behoefte naar het genoemde type kavel?
2. Welke concurrerende ontwikkelingen zijn er in de regio West Overijssel (welke invloed gebieden zijn er)?
3. Welke grondprijzen worden daar gehanteerd?
4. Wat is de verwachte afzetsnelheid?
 
Daarnaast dient het onderzoek de volgende vragen te beantwoorden:
5. Welke adviezen kunt u geven om de afzet, indien noodzakelijk, te verbeteren?
6. Welke hulp kunt u aanbieden bij de strategie om het plan succesvol in ontwikkeling te brengen. De strategie moet Raad van State -proof zijn want het is bekend dat er een sterke “tegenpartij” is.
7. Welk tekstvoorstel voor het bestemmingsplan kunt u geven voor een kansrijke ladderprocedure?
 
 
Kandidaatomschrijving
De Bestuursdienst is de Aanbestedende Dienst en is, namens de gemeente, voornemens de opdracht ‘woningbehoefte onderzoek’ te gunnen aan de partij met het meest gunstige voorstel.
 
Aanvullende informatie over de opdracht, de functies en de beoordeling daarvan is opgenomen in de bijgesloten Leidraad. Deze Leidraad is bindend en prevaleert boven de tekst in deze webversie.
 
 
Gespreksplanning
Door de Bestuursdienst wordt op basis van de inschrijvingen en referentieprojecten een keuze gemaakt. Er worden géén gesprekken gevoerd met de inschrijvers.
 
Communicatie met betrekking tot deze aanbesteding kan uitsluitend plaatsvinden via de genoemde contactgegevens op de website van de DAS Talentenregiohuurtin.nl (onder de kop ‘helpcentrum’).
Toelichting op rooster
aantal uren: aantal genoemde uren is fictief. Er is niet van tevoren aan te geven hoeveel uren hiermee gepaard gaan. Het gaat erom dat de opdracht binnen de gestelde termijn afgerond wordt (09-11-2017 tot 18-12-2017).
 
 
 
Eisen
Werkervaring
Op CV aantoonbaar werkervaring als woningmarktonderzoeker in locatie-analyses én ladderprocedures. 
Referentie vereist 
 
 
Referentieprojecten
Aantoonbaar levert de inschrijvende partij minimaal 2 referentieprojecten aan van onderzoeksopdrachten op het gebied van woonbehoefte, uitgevoerd in de afgelopen 3 jaar. 
Referentie vereist 
 
 
Gevraagde documenten
aanleveren bij offerte 
 
 
Plan van Aanpak
CV's van de in te zetten medewerker(s)
Referentie-projecten (minimaal 2, niet ouder dan 3 jaar).
 
 
Gunningscriteria
 
Weging prijsdeel: 20 % 
 
Kwaliteit Referentieprojecten
De kwaliteit van de ingediende referentieprojecten (minimaal 2) wordt beoordeeld door de beoordelingscommissie van de BOH. De maximale score op dit onderdeel bedraagt 20%. De beoordelingscommissie van de BOH bepaalt de score op dit onderdeel. (volgens de waarderingstabel in de Leidraad). 
Weging:  20 %
 
 
Plan van Aanpak
Bij deze opdracht wordt om een Plan van Aanpak gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Geef in het Plan van Aanpak aan hoe Inschrijver de opdracht wil gaan uitvoeren, hoe ondervragen kunnen worden beantwoord et cetera, zodoende de Aanbestedende Dienst een compleet beeld heeft van de inschrijver en de mogelijke uitvoering van de opdracht. Minimaal een ½ A4, maximum 5 A4. De maximale score op dit onderdeel bedraag 50%. De beoordelingscommissie van de BOH bepaalte de score op dit onderdeel. (volgens de waarderingstabel in de Leidraad). 
Weging: 50 %
 
 
Kwaliteit CV('s)
Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring als Onderzoeker op het gebied van woonbehoefte, uitgevoerd in de afgelopen 3 jaar. De maximale score op dit onderdeel bedraagt 10%. De beoordelingscommissie van de BOH bepaalt de score op dit onderdeel (volgens de waarderingstabel in de Leidraad). 
Weging: 10 %
 
Type opdrachtgever: Gemeente
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden