Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer:
 
Opdracht: Juridisch medewerker handhaving, 24 u/w
 
Sluitingsdatum: 2017-10-30 09:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Juridisch
 
Provincie: Drenthe
 
Beschrijving:
Van 8-11-2017 t/m 8-3-2018   |   Optie verlenging: 2 x 2 maanden  
maximaal €55   |   Juridisch   |   Uren: 24 per week   |   Aantal FTE: 
 
 
Planning
Start publicatie 19-10-2017 00:00 
Vragen stellen tot 24-10-2017 08:00 
Beantwoording vragen 24-10-2017 16:00 
Offerte indienen tot 30-10-2017 09:00 
Start beoordeling 30-10-2017 09:00 
Verwachte gunning 13-11-2017 00:00 
 
 
Opdrachtomschrijving
Werkzaamheden:
- In de dagelijkse praktijk prioriteren en verdelen van het werk op het gebied van  handhaving binnen de kaders van het Handhavings Uitvoerings Programma (HUP) van Westerveld. Het gaat daarbij om Leefomgeving- gerelateerde klachten en handhavingsverzoeken.
- Bovenstaande doe je op basis van signalering van de toezichthouder en op basis van signalen (klachten dan wel handhavingsverzoeken) van inwoners.
- Aan de hand van het beleid toetsen of er sprake is van een ernstige overtreding en afwegen welke maatregel gepast is. Samen met collega’s legalisatie onderzoek doen en indien noodzakelijk de aanschrijvingen met sanctie maatregelen opstellen. 
- Bij kleinere overtredingen in overleg met de toezichthouder en betrokkene(n) zaken in de minne schikken. Vastleggen van gemaakte afspraken. 
- Voorzitten van werkoverleg zowel intern als extern binnen het taakveld, zowel inhoudelijk als procesmatig
- Periodiek bijpraten van de bestuurder over lopende en afgeronde handhavingszaken. 
 
Bovenstaande werkzaamheden doe je allemaal vanuit de intrinsieke overtuiging dat (juridische) handhaving het laatste redmiddel is. Er wordt dus van je verwacht dat je klant- en oplossingsgericht opereert en communiceert!
 
Tevens vertegenwoordig je de gemeente bij bezwaar- en beroepszaken i.k.v. de Wabo en handhavingszaken.
 
Kandidaatomschrijving
Je werkt klant- en oplossingsgericht;
je communiceert klantgericht zowel mondeling als schriftelijk;
je beschikt over een HBO diploma met juridische component (bijvoorbeeld HBO rechten of inhoudelijke opleidingen richting omgevingsrecht);
je hebt aantoonbare ervaring met bemiddelings- en/of mediation trajecten;
je hebt aantoonbare ervaring met de vertegenwoordiging van een gemeente bij bezwaar- en beroepszaken.
De competenties zoals verwoord in de opdracht- en kandidaatomschrijving worden in de motivatiebrief en/of tijdens het gesprek getoetst door de gemeente.
 
Detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP
De functie van Juridisch medewerker handhaving wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Vrije vervanging van de Juridisch medewerker handhaving is niet mogelijk. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er / DGA.
Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen kunnen zich laten detacheren via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf dat de offerte indient.
Gespreksplanning
De gemeente nodigt 3 kandidaten uit voor de gespreksronde. De gesprekken vinden plaats maandag 6 november 2017. Wij verzoeken de kandidaat rekening te houden met deze datum.
 
 
 
Eisen
Opleiding
Op cv aantoonbaar minimaal een afgeronde juridische HBO opleiding. 
 
 
Werkervaring
Op cv aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar als juridisch medewerker handhaving. 
 
Referentie vereist 
Detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP
De functie van Juridisch medewerker handhaving wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Vrije vervanging van de Juridisch medewerker handhaving is niet mogelijk. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er / DGA. Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen kunnen zich laten detacheren via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf dat de offerte indient. 
 
 
Gevraagde documenten
aanleveren bij offerte 
Een door de kandidaat zelfgeschreven motivatiebrief (Max 1 A-4)
 
 
Gunningscriteria
Weging prijsdeel:20 %
 
 
Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
De kandidaat dient gemotiveerd aan te geven waarom hij/zij geschikt is voor deze opdracht en voldoet aan de competenties (door middel van voorbeelden). De brief dient door de kandidaat zélf geschreven te worden en wordt door de opdrachtgever getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties in de opdracht/kandidaat omschrijving.
Weging: 25 %
 
 
Werkervaring bij een plattelandsgemeente
Op CV aantoonbaar minimaal 1 jaar werkervaring bij een plattelandsgemeente in de afgelopen 5 jaar. Let op!; het moet duidelijk op het cv aangegeven staan dat het om een plattelandsgemeente gaat, anders worden de punten niet toegekend.
Weging: 11 %
 
Bemiddelings- en/of mediation trajecten
Op CV aantoonbaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar met bemiddelings- en/of mediation trajecten.
Weging: 9 %
 
Werkervaring vertegenwoordiging gemeente
Op CV aantoonbaar 1 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar met de vertegenwoordiging van een gemeente bij bezwaar- en beroepszaken.
Weging: 10 %
 
Sollicitatiegesprek
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen gesprekken afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze gesprekken worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
De kandidaat wordt gedurende het gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven in de opdracht- en kandidaatomschrijving. Tevens wordt er gekeken of er een klik met de kandidaat is. De kandidaat waarop de keuze valt, scoort 25% voor het gesprek. De kandidaten die afgewezen worden naar aanleiding van de gevoerde gesprekken, scoren 0% voor het gesprek.
Weging: 25 %
 
Type opdrachtgever: Gemeente
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden