Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 1602
 
Opdracht: (Senior) Adviseur Control
 
Sluitingsdatum: 2018-01-04 09:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Financieel en administratie
 
Provincie: Zuid-Holland
 
Beschrijving:

Aanvraagnummer

1602

Aanvang

z.s.m.

Duur

6 maanden

Opleidingsniveau

HBO

Optie tot verlenging

Mogelijk maar nog niet bekend.

Regio

Zuid-Holland

Uren per week

36

Verloopt op

04-01-2018 09:00

 

 

Opdracht
De werkzaamheden van de Adviseur Control bestaan uit 3 hoofonderdelen.
 
 
Control
Je ontwikkelt en adviseert over de administratieve organisatie en kwaliteitszorg gericht op efficiency, effectiviteit en betrouwbaarheid. Samen met je collega’s zet je het interne controle plan op. Je verricht controltaken zoals audits, verbijzonderde interne controles, benchmarking en onderzoeken en beoordeelt P&C producten van verbonden partijen. Je voert risico-analyses en onderzoek uit op het gebied van bedrijfsvoering en doet voorstellen tot verbetering. Je onderzoekt de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van het handelen van de gemeentelijke organisatie en de doeltreffendheid van beleid.
Ook inventariseer je de bestaande AO, neemt kennis van beleidsvoornemens en -besluiten, geeft consequenties daarvan aan voor de AO en doet voorstellen op hoofdlijnen voor aanpassing en verbetering van de AO. Je werkt deze voorstellen uit en draagt zorg voor het ontwerpen van modellen en procedures voor (nieuwe delen van) de AO en stelt registratie- en controlemodellen op voor het administratief beheer. Je draagt zorg voor het ontwerpen van werkbeschrijvingen, formulieren en dergelijke en actualiseert, beheert en onderhoudt het handboek AO. Je levert ondersteuning, advies en begeleiding bij het opstellen en de implementatie van de (vernieuwde) AO aan de medewerkers.
Advisering en ondersteuning bestuur en directie
Je toetst alle (beleids)adviezen en collegevoorstellen aan de hand van vastgestelde normen en criteria, ondersteunt inhoudelijk en procesmatig de vergaderingen en besluitvorming en adviseert over bestuurlijke aangelegenheden.
Advies en ondersteuning ten behoeve van concernsturing (strategie en bedrijfsvoering)
In voorkomende gevallen ondersteun en adviseer je bestuur en management over de inhoudelijke en beleidsmatige samenhang in primaire beleidsprocessen binnen de gemeente, over politiek-bestuurlijk gevoelige aangelegenheden en over verbonden partijen. Op  een aantal dossiers vindt samenwerking in de regio plaats. De vertegenwoordiging van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp behoort dan ook tot je taken.
 
 
Gunningscriteria (weging)
Minimaal afgeronde HBO bachelor opleiding (20 punten)
Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Adviseur Control/Controller bij een gemeente in de afgelopen 8 jaar (20 punten)
Aantoonbare werkervaring met het opstellen van een controlplan en de daadwerkelijke implementatie daarvan (10 punten)
Aantoonbare werkervaring met het toetsen van beleidsadviezen en collegevoorstellen aan de hand van vastgestelde normen en criteria (20 punten)
Aantoonbare werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving (10 punten)
Selectiegesprek in de tweede beoordelingsfase (20 punten)
 
 
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet. Wordt aan het betreffende gunningscriterium voldaan dan wordt in de eerste beoordelingsfase het bijbehorende percentage geheel toegekend. De kandidaten worden vervolgens aan de hand van de scores die op de gunningscriteria zijn behaald gerangschikt. De tien kandidaten met de hoogste score op de gunningscriteria gaan door naar de tweede beoordelingsfase. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend om door te gaan naar de tweede beoordelingsfase.
In de tweede beoordelingsfase worden de cv’s van de betreffende tien kandidaten met elkaar vergeleken op basis van de gunningscriteria. De kandidaten die in deze vergelijking als beste worden beoordeeld, worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarin wordt getoetst of de kandidaten voldoen aan de hierna te noemen competenties:
kennis van de belangrijkste gemeentelijke beleidsterreinen en ervaring met het uitvoeren van audits en onderzoeken;
gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
analytisch;
communicatief;
proactieve houding;
denkt in termen van oplossingen en niet in problemen;
teamspeler.
 
Type opdrachtgever: Gemeente
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden