Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: 001347
 
Opdracht: Strategisch Inkoper ICT & IM
 
Sluitingsdatum: 2018-01-12 12:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: ICT (zakelijke automatisering), Inkoop
 
Provincie: Overijssel
 
Beschrijving:
Startdatum 19-03-2018
Einddatum 30-06-2018
Optie tot verlenging Ja
Uren per week 36
 
 
Opdracht omschrijving
Op tijdelijke basis vervullen van een vacature voor strategisch inkoper. Samen met de inkoopmanager leiding geven aan de tactische en operationele inkopers.
Doelstelling
Het inzetten van de strategische inkoopprofessional streeft de politie naar voortgaande professionalisering van de inkoopfunctie ICT & IM en de afstemming van inkoop ICT & IM op realisatie van de strategische doelen van de Politie.
Verantwoordelijkheden
Van jou wordt verwacht dat je de meest complexe aanbestedingen zelfstandig uitvoert. Je bent binnen de categorie (naast de Inkoopmanager) mede- verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kaders en doelstellingen inzake aanbestedingen. In de uitvoering van jouw complexe aanbestedingen kun je ondersteund worden door een inkoper of een tactisch inkoper. Jij bent dan verantwoordelijk voor de aansturing van deze collega.
Aanbestedingen binnen de politie worden projectmatig aangepakt. Dat betekent dat je intensief samenwerkt met het projectteam en de projectleider in het bijzonder. Als strategisch Inkoper draag je bij aan alle producten die het project oplevert.
 
 
Vakmatige taken
 
Je bent actief op het kennisdomein ICT & IM en draagt er zorg voor dat de kennis die binnen deze domeinen ontwikkeld wordt, gedeeld wordt binnen de sector én daadwerkelijk toegepast wordt. Je hebt een voorbeeldfunctie als het gaat om ontwikkelen en delen van kennis inclusief de door jou opgestelde (aanbestedings)stukken
 
Leidinggevende taken
Je coacht actief de tactisch inkopers in je team op kennis, vakbekwaamheid en competenties.
 
 
Contacten
Uiteraard ben je binnen jouw projecten verantwoordelijk voor het contact en de relatie met de overige projectleden. Buiten deze projecten om wordt van je verwacht dat je een zelfstandig netwerk opbouwt en beheert. Tot slot wordt van jou een actieve bijdrage verwacht aan de ontwikkeling van de sector.
 
 
Inzet in de lijn of project
Inzet in de lijn.
 
 
Opleiding
Jij beschikt over hbo werk- en denkniveau* en een afgeronde Nevi-2 opleiding of gelijkwaardig. Je bent een hoogwaardige inkoopprofessional met een brede kennis van het vakgebied en een brede kijk op de ontwikkeling van inkoop binnen grote organisaties.
 
 
Werkervaring
Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met de uitvoering van complexe Europese Aanbestedingen en actuele kennis van het Europese aanbestedingsrecht. Je voelt je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van jouw categorie maar ook van de sector.  Je hebt ervaring met het werken in projectteams en ruime ervaring met en kennis van de inkooppakketten binnen ICT & IM.
Je beschikt over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, kunt goed luisteren en durft door te vragen. Je durft je mening te geven en weegt in je beoordeling van zaken de beschikbare gegevens en mogelijke handelwijzen.
 
 
Competenties
Verder beschik jij over de volgende competenties:
organisatiesensitiviteit
overtuigingskracht
organisatievermogen
coachend vermogen
klantgerichtheid
netwerkvaardigheid
systeemdenken.
 
 
Prijs (eisen)
Geen limieten
Inclusief alle kosten, exclusief BTW.
 
 
 
Kwaliteit (eisen)
Eis 1:
U voegt een cv van maximaal 7 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen. Dit is in het Nederlands opgesteld op basis van ons CV template en bij voorkeur in PDF-formaat. 
 
Toelichting:
Bij het niet voldoen aan bovenstaande eis, zal de aanbieding terzijde worden gelegd.
Sjabloon : CV template Algemeen 1.2.doc
 
Eis 2:
U heeft een HBO werk- en denkniveau.
 
Toelichting: 
Dit moet middels concrete voorbeelden duidelijk zijn benoemd in het CV van de kandidaat.
Noem in het CV bij de werkzaamheden het nummer van deze wens, hoe je aan deze wens voldoet, de naam van de opdrachtgever(s). Noem de periode in (dd-mm-jj - dd-mm-jj).
 
Eis 3:
U heeft een afgeronde Nevi-2 opleiding of gelijkwaardig.
 
Toelichting:
Dit is een eis en moet duidelijk blijken uit het CV van de kandidaat. De winnende inschrijver moet binnen 7 kalenderdagen het bewijsmiddel overleggen. Wanneer blijkt dat de kandidaat niet over de gevraagde certificering beschikt, zal dit leiden tot uitsluiting van de aanvraag.
 
Eis 4:
Je hebt in de afgelopen 7 jaar minimaal 5 jaar ervaring als inkoopprofessional met inkooppakketten binnen ICT, IM of vergelijkbaar.
 
Toelichting: 
Dit moet middels concrete voorbeelden duidelijk zijn benoemd in het CV van de kandidaat.
Noem in het CV bij de werkzaamheden het nummer van deze eis, hoe je aan deze eis voldoet, de naam van de opdrachtgever(s). Noem de periode in (dd-mm-jj - dd-mm-jj). Bij het niet benoemen van het aantal jaren werkervaring en bij welke opdrachtgever deze kennis is opgedaan, zal de aanbieding terzijde worden gelegd.
 
Eis 5:
U bezit de volgende kerncompetenties:
 
Organisatiesensitiviteit - Speelt in op interne politiek en is alert op veranderingen binnen de organisatie. Onderkent de invloed en de gevolgen van eigen beslissingen of activiteiten op 
de andere organisatieonderdelen.
 
Overtuigingskracht - Toont gedrag dat er op is gericht om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en instemming te krijgen met bepaalde plannen of ideeën.
 
Organisatievermogen - Bepaalt prioriteiten en geeft de benodigde acties, tijd en middelen aan om ervoor te zorgen dat activiteiten plaats vinden en zaken geregeld worden. Evalueert de voortgang en stelt waar nodig de planning en opzet bij.
 
Coachen - Verkent de ontwikkelbehoeften van medewerkers en stimuleert, motiveert en coacht hen om hun vakbekwaamheid op een hoger niveau te brengen en demedewerkers zo verder te ontwikkelen.
 
Klantgerichtheid - Herkent en onderzoekt de wensen en behoeften van anderen en speelt daarop in.
 
Netwerkvaardigheid - Ontwikkelt en onderhoudt relaties, allianties en coalities buiten de eigen organisatie en benut deze voor het verkrijgen van informatie, steun en medewerking.
 
Systeemdenken - Herkent zowel het groter verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en is zich bewust van de eigen positie en invloed in dat grotere geheel.
 
Toelichting:
Dit moet middels concrete voorbeelden duidelijk uitkomen tijdens het verificatiegesprek. Bij het niet voldoende aantonen zal de aanbieding terzijde worden gelegd
Gunningscriteria (wensen)
40 %
Wens 1:
U heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar ervaring met de uitvoering van complexe Europese Aanbestedingen en actuele kennis van het Europese aanbestedingsrecht.
 
Toelichting: 
Dit moet middels concrete voorbeelden duidelijk zijn benoemd in het CV van de kandidaat.
Noem in het CV bij de werkzaamheden het nummer van deze wens, hoe je aan deze wens voldoet, de naam van de opdrachtgever(s). Noem de periode in (dd-mm-jj - dd-mm-jj). Bij het niet benoemen van het aantal jaren werkervaring en bij welke opdrachtgever deze kennis is opgedaan, worden er geen punten aan deze wens toegekend.
40 %
Wens 2:
U heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 1 jaar ervaring met het coachen van inkopers in je team op kennis, vakbekwaamheid en competenties.
 
Toelichting:
Geef een duidelijke situatieschets waaruit bovenstaande werkervaring van de kandidaat blijkt in maximaal 200 woorden. Benoem waar deze ervaring is opgedaan en geef voorbeelden van de werkzaamheden van de kandidaat. Middels deze toelichting zal de mate van bekwaamheid beoordeeld worden dmv een rapportcijfer (4 = matig, 7 = voldoende en 10 = uitstekend). 
 
Een inhoudelijke / vaktechnische verificatie van dit criterium zal in de interview fase plaatsvinden.
20 %
Wens 3:
U heeft een afgeronde HBO opleiding in de richting van inkoop of vergelijkbaar.
 
 
Planning
Start publicatie  28-12-2017 00:00 
Einddatum vragen 05-01-2018 12:00 
Beantwoording vragen 05-01-2018 23:59 
Sluiting publicatie  12-01-2018 12:00  
Beoordeling offertes (vanaf) 12-01-2018 00:00 
Verwachte terugkoppeling 26-02-2018 23:59 
 
Type opdrachtgever: ZBO
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden