Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: SRQ117173
 
Opdracht: Co-ordinator Veiligheid en Gezondheid
 
Sluitingsdatum: 2018-09-30 23:59
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Beton- en waterbouw, Riolering grond- en wegenbouw
 
Provincie: Utrecht
 
Beschrijving:
Startdatum: 1-9-2018
Einddatum: 1-6-2019
Optie tot verlenging: max. 1 x 1 jaar
Aantal uren per week: 36

 
Opdrachtomschrijving
 
Als Co-ordinator Veiligheid en Gezondheid zorg je dat een aantal waterbouwkundige projecten veilig kan worden gebouwd, gerenoveerd en onderhouden.
Het meerdendeel van de projecten in DBFM contactvorm zijn gecontracteerd en daarmee dus ook een langjarige verplichtingen ten aanzien van onderhoud belegd is bij de markt. 
 
Het aanstellen van V&G Co-ordinator Ontwerp is een wettelijke verplichting en de persoon die deze functie vervult moet zorgdragen dat het Arbobesluit (2.30) wordt uitgevoerd en nageleefd binnen de projecten.
De V&G Co-ordinator Ontwerp moet er op toezien dat de veiligheid voldoende geborgd wordt tijdens de ontwerpfase van deze projecten en dat risico’s, samenlooprisico’s, maatregelen en keuzes over veiligheid goed worden vastgelegd,
zoals onder andere verwacht conform het Arbobesluit (2.28).
Je analyseert of de Opdrachtnemer de gemaakte ontwerpen beschouwt vanuit in iedergeval arboveiligheid, voor zowel de realisatiefase, alsmede de onderhoudsfase en maakt veiligheidsaspecten bespreekbaar met Opdrachtnemer.
Je zoekt de afstemming met de omliggende projecten van derden, omtrent de samenlooprisico’s.
Je bent sensitief en bent bewust van het verschil in contractuele verantwoordelijkheden, wettelijke verantwoordelijkheden en persoonlijke bevoegdheden en je hebt de sensitiviteit om te opereren in dit complexe speelveld.
Daarentegen kun je binnen dit speelveld wel doortastend optreden als de veiligheid in het geding is.
 
In de dagelijkse praktijk zal de V&G co-ordinator veel sparren met de Technisch manager van het project, de technische leden van de projectteamsen de projectadviseur integrale veiligheid.
Daarnaast is het van belang dat er goede afstemming is met de ontwerpleiders en V&G co-ordinator Uitvoering van de Opdrachtnemers.
 
Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, maak je optimaal gebruik van je interne en externe netwerk en weet je waar je welke kennis kunt halen.
Je hebt ontwerpkennis van waterbouwkundige werken en kunt deze bezien in het kader van het Arbobesluit. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en je deelt van nature je kennis met collega’s binnen het veiligheidsnetwerk en daarbuiten.
Je werkt nauw samen met de Co-ordinator Veiligheid in Projecten bij de organisatie. Je denkt mee over verbeteringen van kaders, werkwijzen en standaarden binnen de organisatie.
Daarnaast dien je er vanuit te gaan dat je een groot deel van de tijd op locatie aanwezig bent van de Opdrachtnemers.
 
 
Opdrachteisen
  • Je hebt een opleiding hogere Veiligheidskunde of een civieltechnische opleiding  (HBO Civiele techniek, in de richting van ontwerpen van constructies) afgerond
  • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met veiligheidsmanagement, specifiek met V&G co-ordinatie 
  • Je hebt kennis van alle Arbo verplichtingen (theorie) en ervaring hoe je hier in de praktijk naar moet handelen
  • Je hebt bekend met de verplichtingen ten aanzien van V&G-plannen en V&G-dossiers en weet waaraan deze moeten voldoen
  • Je hebt kennis en ervaring van het ontwerpproces van waterbouwkundige werken
  • Je kunt goed analyseren en plannen, bent flexibel en je weet op de juiste manier collega’s te overtuigen.

 

 

 
Type opdrachtgever: Rijkswaterstaat
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden