Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer:
 
Opdracht: Senior Adviseur Duurzame Ontwikkeling
 
Sluitingsdatum: 2018-12-31 16:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Bouw en utiliteitsbouw, Riolering grond- en wegenbouw
 
Provincie: Utrecht
 
Beschrijving:
Startdatum: 1-2-2019
Einddatum: 31-12-2019
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Uren per week: 16

Opdrachtomschrijving
 
De gemeente is een dynamische organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en interessante uitdagingen.
De afdeling Programma’s en Projecten is de gemeente brede afdeling voor procesmanagement, in het bijzonder programma- en projectmanagement.
Bovendien vervullen we gemeente brede vastgoedbeheertaken en verrichten we allerhande vastgoed-gerelateerde zaken.
Er werken zo’n 90 mensen. Er werken doeners, gericht op resultaat en op samenwerken. De sfeer is dynamisch en optimistisch. 
 
Er zijn vijf teams:
- projectrealisatie openbare ruimte (POR);
- proces- en projectmanagement (PPM);
- vastgoedontwikkeling en – beheer (VOB);
- team informatiseringsprojecten (TIP);
- team assistentie projectmanagement (TAP).
 
We geven leiding aan nieuwe ontwikkelingen.
Het resultaat kan van alles zijn: een fysiek project, een grondtransactie, een IT-voorziening, een meerjarig programma, een maatschappelijk initiatief, een bijzonder proces.
Het gaat ons om het eindresultaat, maar we voelen ons net zo verantwoordelijk voor de weg ernaartoe. Wat het product precies wordt, bepalen de opdrachtgevers en andere partners (zoals de gebruikers, eigenaren of andere betrokkenen – intern of extern).
Het programma Duurzame Ontwikkeling van de gemeente kent drie pijlers: de energietransitie (doelstelling co2neutrale stad), klimaatbestendige stad en circulaire economie (doelstelling onder meer afvalloze stad). Deze drie thema’s zijn onderling sterk afhankelijk en vragen een gerichte en integrale aanpak. Kern van onze inzet is dat de gemeente Amersfoort inwoners, bedrijven en instellingen volop de ruimte geeft en stimuleert om zelf met initiatieven en projecten te komen die invulling geven aan de duurzaamheidsambities. De gemeente heeft hierbij een stimulerende en ondersteunde rol. Uiteraard wil zij haar ambitie gestalte geven in de eigen bouwopgaven in het Openbare Gebied en de Gebiedsontwikkeling.
Ter ondersteuning van de projectteams rond deze opgaven en de betrokken beleidsafdelingen zoeken wij een Senior adviseur programma Duurzame Ontwikkeling, voor duurzaam GWW en duurzame gebiedsontwikkeling.
De senior adviseur die we zoeken is een zwaargewicht als het gaat om aanbestedingen in beide werkvelden.
De adviseur duurzame ontwikkeling maakt straks onderdeel uit van het programmakernteam Duurzame Ontwikkeling.
Daarnaast zal met zekere regelmaat overleg plaatsvinden met het zogenaamde ketenoverleg bestaande uit opdrachtgevers, leidinggevende van projectleiders en de beheerders.
Er is sprake van een nauwe samenwerken met diverse afdelingen, waaronder Programma’s en Projecten, Leefomgeving, Financiën en Advies/inkoopadvies.

Kandidaatomschrijving
Voor de senior adviseur duurzame ontwikkeling zoeken wij een stimulator, met doorzettingsvermogen en overtuigingskracht, die op een prettige manier weet te stimuleren en motiveren.
Hij of zij spreekt de taal van de ingenieurs/projectleiders en is communicatief ingesteld; heeft goede adviesvaardigheden en ruime ervaring met duurzaamheid in de fysieke omgeving en kan uit een breed netwerk putten voor inspiratie.
Hij of zij is handig in het ontsluiten van materie, best practices en de benodigde relevante instrumenten. Kortom, iemand die lerend vermogen inbrengt en onze organisatie naar een beter resultaat stuurt.
 
De kandidaat beschikt over de volgende competenties:
Communicatief
Strategisch denken
Overtuigingskracht
Pragmatisch uitvoerend
Netwerker/ relatievormer
Samenwerking
Initiatiefnemen

Eisen
Afgeronde universitaire opleiding, c.q. master binnen het fysiek ruimtelijke domein
Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 10 jaar, op het gebied van duurzaam en circulair inkoop bij fysieke bouwopgaven in het openbare gebied of de gebiedsontwikkeling, bij een 70.000+ gemeente, voor minimaal 16 uur per week. (Zichtbaar in het CV conform specificatie aantoonbare werkervaring)

 

 
Type opdrachtgever: Gemeente
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden