Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: SRQ119917
 
Opdracht: Technisch Manager (assistent)
 
Sluitingsdatum: 2019-01-13 23:59
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Riolering grond- en wegenbouw
 
Provincie: Gelderland
 
Beschrijving:
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 1-1-2021
Optie tot verlenging: ja, 2 x 12 maanden
Uren per week: 36
 

Opdrachtomschrijving
 
Deze organisatie beheert en ontwikkelt de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zet in op een duurzame leefomgeving.
Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen.
Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt.
Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.
 
In de opdracht van assistent technisch manager lever je een belangrijke bijdrage aan de inrichting en het onderhoud van de Nederlandse infrastructuur.
Je zorgt voor sturing op de kwaliteit van de inhoudelijke expertise en inbreng op gebied van ontwerp, effecten en techniek in het werkproces aanleg en onderhoud.
Dat doe je binnen een middelgroot integraal project met een hoog afbreukrisico op politiek-bestuurlijk en technischveiligheid kritisch gebied.
 
Je zal ingezet worden op het project Twentekanalen fase 2.
De Twentekanalen zijn een belangrijke regionale, economische ader voor Overijssel en Twente, een achterlandverbinding voor de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen en de verbindend logistieke schakel met Europa.
Het project bestaat onder andere uit het verdiepen van de vaarweg, daarnaast wordt al het uitgestelde onderhoud op de kanaalpanden weggewerkt, waaronder het vervangen van damwanden.
Een nevendoel is het versterken van de ecologische verbindingen (EHS bij Kristalbad), plaatsen van fauna uittreed plaatsen en het verbeteren van de waterkwaliteit (KRW) door gelijktijdig aanleggen
van natuurvriendelijke oevers en het natuurvriendelijk inrichten van vervallen zwaaikommen. Tevens zal het kanaal op bepaalde locaties ook verbreed worden, en zullen bestaande ligplaatsen aangepast worden.
 
Samen met de technisch manager (TM) en de rest van het technisch team zorg je voor het technische deel van dit project in relatie tot de projectomgeving.
Je draagt bij aan de projectdoelstellingen door de technische adviseurs, opdrachtnemers en andere middelen efficiënt in te zetten én door de voortgang en de kwaliteit nauwgezet te bewaken.
Je bereidt de inhoudelijke, procesmatige en procedurele besluitvorming voor in de verschillende fases van het project.
Je zorgt ervoor dat de kaders op het gebied van ontwerp, effecten en techniek in het project worden toegepast en dat ze vertaald worden naar het project.
Je borgt de integrale veiligheid en bent scherp op risico’s en afwijkingen. Als je knelpunten, potentiele risico’s en/of mogelijkheden signaleert, dan stel je deze aan de orde en zorg je voor passende oplossingen of alternatieven.
Daarnaast ben je proactief en vervang je de technisch manager bij afwezigheid.
 
 
Je werkt actief samen met de TM en de rest van het (technisch) team. Je hebt inzicht in de interne en externe omgeving en hebt gevoel voor de belangen die er spelen.
Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen en gevoeligheden en krachtvelden in de organisatie en omgeving en handelt ernaar.
Op operationeel en tactisch niveau bouw je een netwerk op met diverse externe partijen. Je bent in staat dit netwerk te onderhouden om hiermee een effectieve samenwerkingsrelaties te creëren.
Indien gewenst, beïnvloed je de omgeving proactief en vroegtijdig. Je zet argumenten op het juiste moment in en houdt daarbij rekening met belangen van anderen.
Daarnaast verbind je diverse stakeholders met elkaar en kun je het gezicht en imago van de organisatie uitdragen.
Binnen het projectteam deel je verder als inhoudelijk expert je kennis en ervaring. Je communiceert tijdig naar betrokken spelers over relevante ontwikkelingen en uitvoeringszaken, VTW’s en resultaten van monitoringswerkzaamheden en inventarisaties.
 
 
Je vindt het een uitdaging om proactief bij te dragen aan de verbetering en standaardisering van het technisch management binnen het project.
Ook draag je bij aan het op orde houden van de kwaliteit en kennis en de borging hiervan.
 
 
Werk- en denkniveau
  • Afgeronde HBO/WO opleiding
     
Resultaatsgebieden
  • Je maakt deel uit het technisch management voor de contractvoorbereiding- en realisatiefase van de verruiming van de Twentekanalen;
  • Je bent verantwoordelijk voor de technisch inhoudelijke en procesmatige inbreng
  • Je hebt een hands on mentaliteit ? Je zorgt voor inzet en afstemming met de betreffende adviseurs;
  • Je hebt een verbindende rol tussen contract, omgevings- en technisch management.
 
Kennis en ervaring
  • Je beschikt over een diploma van een HBO- of WO-opleiding civiele techniek;
  • Je beschikt over minimaal 2 jaar ervaring binnen RWS, bij voorkeur binnen een projectorganisatie dat is ingericht conform IPM-model;
  • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in het managen van civiele projecten, in opdracht van overheden;
  • Je hebt ervaring met de verruiming van vaarwegen ten behoeve van scheepvaart (kanalen);
  • Je hebt ervaring met kwel en grondwaterbeheersing in relatie tot vaarwegen, bij voorkeur kanalen;
  • Je hebt ervaring met de realisatiefase van waterbouwkundige projecten, zowel aan de aannemerszijde als aan de opdrachtgeverszijde;
  • Je hebt ervaring met Uav-GC en D&C-contracten, System Engineering en Systeemgerichte Contractbeheersing in de realisatiefase van waterbouwkundige projecten;
  • Je hebt kennis van de van toepassing zijnde informatiesystemen (Relatics, Hummingbird);
  • Je bent in bezit van een certificaat VCA-VOL of bent bereid deze te halen;

Competenties

  • Je werkt zelfstandig, weet snel grote hoeveelheden informatie te trechteren naar de essentie en weet dit goed vast te leggen. 
  • Je bent creatief, pragmatisch ingesteld, sociaal vaardig en communicatief sterk;
  • Je bent RADIO-V: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend. Plannen en organiseren, organisatiesensitiviteit, innovatief handelen, klantgerichtheid

 

 
Type opdrachtgever: Rijkswaterstaat
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden