Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer: N.v.t.
 
Opdracht: Participatieadviseur 4fte - Let op: de opdracht staat 2x uit
 
Sluitingsdatum: 2017-08-24 08:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: Welzijn en zorg
 
Provincie: Flevoland
 
Beschrijving:
Van 1-10-2017 t/m 31-12-2018   |   Optie verlenging: n.v.t.  
maximaal €60   |   Welzijn   |   Uren: 36 per week   |   Aantal FTE: 4 
 
 
 
 
Planning
Start publicatie 11-08-2017 00:00 
Vragen stellen tot17-08-2017 08:00 
Beantwoording vragen17-08-2017 16:00 
Offerte indienen tot24-08-2017 08:00 
Start beoordeling24-08-2017 08:00 
Verwachte gunning31-08-2017 00:00 
 
 
Opdrachtomschrijving
Voor deze opdracht zoekt de gemeente 4 fte (van 36 uur). De opdracht staat hiervoor twee keer uit, dit omdat de opdracht aan maximaal 3 kandiaten gegund kan worden. Dit betekent dat de intermediair ervoor zorg dient te dragen dat er voor beide opdrachten dezelfde offerte ingediend moet worden. 
Let op: voor alle kandidaten dient een aparte offerte ingediend te worden. 
 
 
Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor bijna de gehele maatschappelijke ondersteuning aan haar inwoners. Het betreft ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding. De afdeling Sociale Wijkteams van de DSD voert de Jeugdwet en de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit. Het doel van de Wmo is het mogelijk maken voor mensen met een beperking om langer thuis te kunnen blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving.
 
Op het stadhuis wordt een flexibele schil ingericht waarbij de uren variabel zullen worden ingevuld en ingezet om de meldingen vanuit de wijkteams af te handelen. De gemeente is met ingang van 1 oktober 2017 t/m 31 december 2018 (een periode van 15 maanden) op zoek naar totaal 4 FTE die flexibel inzetbaar zijn.
 
De participatieadviseur heeft als taak om complexe vragen van bewoners  te inventariseren en toe te leiden naar oplossingen die ertoe bijdragen dat de zelfstandigheid/ zelfredzaamheid van de bewoner kan voortduren. Uitgangspunt is inzet informele zorg, dus inzet eigen netwerk en vrijwilligers, alvorens overgegaan wordt naar maatwerkvoorzieningen.
 
Voor het in kaart brengen van de specifieke situatie van de bewoner zijn belangrijke competenties gespreksvaardigheid, probleemanalyse en interpersoonlijke sensitiviteit (empathisch vermogen). Bij het vinden van oplossingen gaat het in een gekantelde werkwijze om maatwerk. Het arrangement moet passen bij de specifieke situatie van de klant. Naast een ruime kennis van de sociale kaart vraagt dit om creativiteit. Het repertoire van mogelijke oplossingen is breder dan een beperkte lijst voorzieningen uit een verstrekkingenboek. De participatieadviseur moet in staat zijn om buiten de gebaande paden te werken en bereid zijn om nieuwe oplossingen te bedenken en zelfstandig beslissingen te nemen over niet-complexe individuele aanvragen.
 
Bij het verstrekken van maatwerkvoorzieningen ligt het zwaartepunt bij accuratesse en kennis van wetten en regels. Het gaat om een objectieve beoordeling of iemand al dan niet een bepaalde voorziening toegewezen krijgt. De regels moeten goed worden toegepast. Het uitgangspunt bij het zoeken naar oplossingen is de eigen kracht van de klant. Kortom het gaat enerzijds om kennis: kennis van de WMO en de sociale kaart, maar ook om beperkingen die mensen kunnen ervaren. Anderzijds gaat het om vaardigheden: gespreksvaardigheid, probleemanalyse, empathisch vermogen, creativiteit.
 
Kandidaatomschrijving
Je hebt een algemene vooropleiding op HBO werk- en denkniveau bij voorkeur in zorgrichting of sociaal-agogisch. Je hebt uitstekende kennis van het vakgebied en de relevante regelgeving. Daarnaast heb je  uitstekende kennis van en inzicht in de producten, processen, systemen (MO platform, WIZ portaal, Tcare) en het beleid rondom Wmo op het vakgebied van Sociale Wijkteam van de gemeente. Je bent continu alert op nieuwe informatie en blijft op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Je hebt uitstekende kennis van en overzicht over de toegekende voorzieningen en hulpmiddelen. Daarnaast heb je paramedische kennis om dossiers te kunnen inschatten, beslissingen te kunnen nemen en een passend zorgaanbod te kunnen vaststellen.
 
De competenties voor deze functies zijn:
1. analyseren
2. plannen en organiseren
3. mondeling en schriftelijk communiceren
4. netwerken
5. klantgericht handelen
6. creativiteit
7. omgevingssensitiviteit
 
Genoemde eisen en competenties in de opdracht- en /of kandidaatomschrijving zullen door de opdrachtgever worden beoordeeld in de motivatiebrief en/of tijdens het gesprek.
 
Detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP
De functie van Participatieadviseur wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Vrije vervanging van de Participatieadviseur is niet mogelijk. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er / DGA.
 
Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen kunnen zich laten detacheren via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf, dat dan de offerte indient.
 
 
Eisen
Werkervaring
Op cv aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 7 jaar, als Participatieadviseur en/of WMO-consulent binnen een gemeente. 
Referentie vereist 
 
 
Opleiding
Op cv aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO-opleiding. 
Detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP
De functie van Participatieadviseur wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Vrije vervanging van de Participatieadviseur is niet mogelijk. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er / DGA. Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen kunnen zich laten detacheren via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf, dat dan de offerte indient. 
 
 
Gevraagde documenten
aanleveren bij offerte 
Door de kandidaat zelfgeschreven motivatiebrief (max. 1 A4)
aanleveren na gunning 
VOG
 
 
Gunningscriteria
Weging prijsdeel: 20 %
 
 
Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Er dient gemotiveerd aangegeven te worden waarom de kandidaat geschikt is voor deze opdracht en voldoet aan de competenties (door middel van voorbeelden). De brief wordt door de kandidaat zélf geschreven en door de opdrachtgever getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties zoals verwoord in de kandidaat- en/of opdrachtomschrijving.
Weging: 25 %
 
 
Meerjarige werkervaring
Op cv aantoonbaar meerjarige werkervaring, opgedaan in de laatste 7 jaar, als Participatieadviseur en/of WMO-consulent binnen een gemeente.
4-5 jaar werkervaring (10 %)
5-6 jaar werkervaring (15 %)
6 jaar of meer werkervaring (18 %)
Weging: 18 %
 
 
Opleiding
Op cv aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO-opleiding Ergotherapeut en/of Psychologie.
Weging: 5 %
 
 
Werkervaring nieuwe wetgeving binnen de gemeente
Op cv aantoonbare werkervaring binnen een wijkteam van een gemeente met kennis van de Wet WMO 2015. 
Weging: 7 %
 
 
Sollicitatiegesprek
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen gesprekken afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze gesprekken worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen gesprekken afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze gesprekken worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

 

Weging: 25 %
 
Type opdrachtgever: Gemeente
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden