Details opdracht


Vorige  Volgende

Referentienummer:
 
Opdracht: Ontwikkelaar Versterken Sociale Veerkracht (3 fte)
 
Sluitingsdatum: 2018-10-04 07:00
 
Status: gesloten
 
Vakgebied: (Algemeen) management, Sociale zaken en werkgelegenheid
 
Provincie: 0
 
Beschrijving:
Startdatum: 15-10-2018
Einddatum: 31-12-2019
Optie tot verlenging: 2 x 3 maanden
Uren per week: 32
 
 
 
Opdrachtomschrijving
 
Uitdaging:

Ben jij een ontwikkelaar pur sang die enthousiast, doortastend en op een inspirerende manier, door “lerend te doen” de resultaten van het Programma Versterken Sociale Veerkracht concreet zichtbaar te maken ,
en daarmee de te leggen zijn voor het nieuw op te stellen bestuursakkoord?

Ben je in staat om je snel in te voegen in het proces waar het programma nu staat en al doende vorm en inhoud te geven aan jouw rol in dit proces, heb je een goed omgevingsbewustzijn én denk en werk je van buiten naar binnen?
 
Wat ga je doen?

In het programma Versterken Sociale Veerkracht leren we over het versterken van de veerkracht in de samenleving en wat effectieve aanpakken zijn in een samenleving die snel verandert.
We zien dat disruptieve oplossingen nodig zijn, buiten bestaande beleidskaders en aanvullend op bestaand instrumentarium.
We leren door samen te dóen in concrete initiatieven, door impact te meten en door kennis en ervaringen uit te wisselen in een groeiend lerend netwerk van initiatiefnemers en publieke en private partners. In 2018 is Stérk Brabant:
“De community en het matchpoint voor Sociale Veerkracht” gericht op het leren in en versterken van concrete initiatieven, operationeel geworden.
We werken hierbij samen met publieke en private partners en ontwikkelen nieuw instrumentarium om maatschappelijke initiatieven sterker te maken.
In de tweede helft van 2018 gaan we daarnaast concreet aan de slag met de aanbevelingen uit de inventarisatie Brabantse Betekeniseconomie.
We starten een pilot om (groei)kapitaal beschikbaar te maken voor betekenisvolle ondernemingen die aan opschaling en implementatie toe zijn (pilot Resultatenfonds).
Ook zullen we meer inzetten op het leren van en met internationale partners.
 
Door verschuivingen in het team zoekt het programma Versterken Sociale Veerkracht per direct nieuwe ontwikkelaars (3 fte).
Collega’s die in staat zijn om de geleerde lessen en inzichten die eerder in het programma zijn opgedaan te vertalen in prototypes en instrumenten die de potentie hebben tot om breed binnen de provincie en in diverse maatschappelijke opgaven te worden ingezet. Deze instrumenten en prototypes worden samen met interne collega’s en externe partners ontwikkeld.
Denk bijvoorbeeld aan het doorontwikkelen van methodieken van impactmeten, de pilot Resultatenfonds en tools om sneller en effectiever tot kennisuitwisseling te komen in netwerkorganisaties en in interactie met internationale netwerken.
 
Bij de organisatie zijn we flexibel, en dat verwachten we andersom ook.
Het (incidenteel) verrichten van werkzaamheden in de avonden of weekenden kan onderdeel zijn van deze opdracht, en de vergoeding hiervoor wordt geacht in het overeen te komen tarief te zitten.
 
 
Kandidaatomschrijving
 
We zoeken een collega die zich in het onderstaande herkent: 
  • Je werkt vanuit passie en betrokkenheid bij de grote maatschappelijke opgaven in onze samenleving, je herkent nieuwe trends en ontwikkelingen en weet deze ook te vertalen naar concrete oplossingsrichtingen;
  • Je aanpak is ontwerpend en lerend, je realiseert concrete resultaten door te dóen en je werkt samen, zowel met interne collega’s als met externe partners;
  • Je bent in staat om snel in te voegen in het proces waar het programma nu staat en al doende vorm en inhoud te geven aan jouw rol in dit proces;
  • Je hebt een goed omgevingsbewustzijn en denkt en werkt 'van buiten naar binnen'.
  • Je hebt een goed zelfreflectief vermogen en je voelt je verantwoordelijk de lessen die je leert, evenals de vragen waar je tegenaan loopt, te delen in de organisatie. Je draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van de responsieve rol van onze organisatie op weg naar een opgave-gestuurde netwerkorganisatie. 
  • Je bent gericht op het bereiken van (zo groot mogelijke) maatschappelijke impact;
  • Je werkt vanuit een systeembenadering en bent dus altijd gericht op samenwerkingen tussen de 4 O’s en op oplossingen die goed zijn voor people-planet-profit;
  • Je hebt kennis en ervaring met project- en procesmanagement in een complexe, netwerkende omgeving;
  • Je hebt veel gevoel voor bestuurlijke en politieke processen en verhoudingen, je slaat bruggen tussen belangentegenstellingen en bent vaardig in het creëren van draagvlak;
 
Eisen

Opleidingsachtergrond
Je beschikt over aantoonbaar, minimaal een afgeronde WO opleiding. Dit blijkt uit het CV.

Werkervaring
Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring als ontwikkelaar, adviseur of beleidsmaker binnen het sociale domein, maatschappelijke domein of een vergelijkbare afdeling waarbij veel met de 4 O’s (overheden, onderwijs, ondernemers en omgeving) wordt samengewerkt. Dit bij voorkeur bij een overheidsorganisatie, van minimaal 500fte. Dit blijkt uit het CV.

Werkervaring
Je beschikt over minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met 1: het (in samenwerking) ontwikkelen van prototypen en nieuwe instrumenten/methoden in de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.
Dit blijkt uit het cv + voorbeelden.
Daarnaast heb je 2: aantoonbare werkervaring op het punt van impactmeten en/of resultaatfinanciering en/of kennisuitwisseling in netwerkorganisaties.
Ook dit blijkt uit het cv + voorbeelden.

 

 
Type opdrachtgever: Provincie
 
Vorige Volgende Terug naar overzicht 
... disclaimer | contact | algemene voorwaarden